Wanneer je op zoek bent naar en microfoon blijkt dat dit nog niet zo eenvoudig is als je in eerste instantie zou denken. Er bestaan namelijk tal van verschillende microfoons die op hun beurt weer bedoeld zijn voor verschillende doeleinden. Heb je een microfoon nodig voor spraak, zang of om te vloggen? Dan waan je je al snel in een wereld van vele uitvoeringen van een microfoon. Maar welke is nu de juiste? We nemen je graag mee naar Fritz Events die al ruim 10 jaar specialist zijn in microfoons, licht, geluid, DJ gear & special effects.

Een goede microfoon uitzoeken is zo simpel nog niet. Je moet vooraf duidelijk bedenken waar je de microfoon voor nodig gaat hebben. Ga je bijvoorbeeld spreken voor publiek of wil je graag je zang laten horen. Wil je een microfoon voor zang dan kun je kiezen uit een dynamische- of condensator microfoon. Een dynamische microfoon is vooral geschikt voor zingen met een band op een podium. Deze microfoon zingt minder snel rond en kan een hogere geluidsdruk weergeven. Bovendien zijn dynamische microfoons vaak draadloos. Hiermee kun je dus helemaal losgaan on stage.

Duik je de studio in om en mooi akoestisch nummer op te nemen, dan kan je beter kiezen voor een condensator microfoon. Deze microfoon zorgt door een gevoeliger membraam voor een loepzuiver geluid en pikt daardoor meer omgevingsgeluiden op. Deze microfoon is ook uitermate geschikt wanneer je een podcast wil maken of als vlogger of voice-over een microfoon wil gebruiken. Een nadeel is dat een condensator microfoon voeding nodig heeft en dus niet draadloos is, maar dat zal in een studio geen probleem zijn.

Qua prijs zijn er veel verschillen. Zo is een bekabelde microfoon stukken goedkoper dan een draadloos systeem. Logisch natuurlijk, want een kabelmicrofoon plug je zo in en een draadloze microfoon heeft een ontvanger nodig die het signaal oppikt en doorstuurt naar een speaker of mengpaneel. Verder moet je je bedenken dat een dynamische microfoon snel een ruis of brom kan oppikken en het geluid dus niet zo loepzuiver zal zijn als bij een condensator microfoon. Het is dus sterk afhankelijk van waar de microfoon voor bedoeld is welk type je moet kiezen.

Ben je op zoek naar de beste zang microfoon? Dan kun je het beste een kijkje nemen op de website van Fritz Events. Daar staan alle microfoons duidelijk op een rijtje en kun je per microfoon uitgebreide informatie en deskundig advies terugvinden. Wat je ook kan doen is hun showroom bezoeken in het Brabantse Cuijk. Hier vind je 200m2  aan de meest geavanceerde apparatuur voor licht en geluid. Uiteraard hebben ze bij Fritz Events diverse zang- en spraakmicrofoons opgesteld staan zodat je uitgebreid kan testen wat het beste bij jouw stem past. Ben je dus op zoek naar de juiste zangmicrofoon, dan ben je bij Fritz Events aan het juiste adres!

Kijk voor meer info op www.fritz-events.nl

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.