Jane Arifa Badoella schrijft al jaren gedichten onder het pseudoniem Jay A. Lecton. In 2018 debuteerde zij met de bundel What is love? Op 9 oktober vorig jaar verscheen haar volgende bundel
Divine Sundays. Deze bundel werd zowel Nederlands- als Engelstalig uitgebracht. Wat beweegt Jane tot het schrijven van haar gedichten, wat voor boeken en welke auteurs leest ze zelf het liefste en wat houdt haar bezig naast het schrijven? We legden haar enkele vragen voor in dit interview.

Wie is
Jay A. Lecton, de auteur van de poëziebundel Divine Sundays?
Jay A. Lecton is het pseudoniem van Jane Arifa Badoella. Een politiek diverse vrouw die visueel uniek is en al haar talenten graag optimaal benut.

Wat heeft jou geïnspireerd om Divine Sundays te schrijven?
Het universum, de liefde en de pijn van het leven.

Ontstaan bij jou de gedichten spontaan of heb je vooraf een duidelijke opzet in je hoofd?
Ze ontstaan spontaan.

Wat hoop je dat lezers uit jouw boek zullen halen, enkel je mooie gedichten of is er nog een achterliggende gedachte?
Er is een achterliggende gedachte. Voor mij is schrijven een instrument voor de mentale weerbaarheid. Met mijn gedichten beoog ik ook dat jong en oud mentaal in staat zijn of worden om de problemen van het leven aan te kunnen en het geluk in zichzelf te vinden.

Je hebt inmiddels al meerdere dichtbundels geschreven, welke is je eigen favoriet?
Ik heb geen specifieke favoriet. Ze hebben allemaal een eigen uitstraling. De bedoeling is dat de lezer eruit haalt wat zij of hij nodig heeft om geluk in zichzelf te ervaren, vooruit te gaan in het leven en anderen te inspireren. Net zoals het voor mij werkt, probeer ik de lezer te inspireren en te bewegen haar of zijn creatieve kanten maximaal te ontwikkelen. Door de controversiële en de contradictoire kanten van jezelf samen te brengen tot één geheel, word je authentiek jezelf.

Je hebt nu verschillende bundels met gedichten geschreven, is er een ander genre waar je in zou willen schrijven?
Ik zou graag mijn biografie willen schrijven, maar ik weet niet of ik goed genoeg ben als autobiograaf.

Als je zelf een boek leest, kies je dan ook voor een poëziebundel of liever iets in een ander genre?
Ik lees graag ideologische boeken en spirituele boeken. De Bijbel, de Koran en de Bhagavad Gita vind ik geweldige heilige boeken. Ook De Profeet van Khalid Gibran, Unity Conscious Leadership van Joyce Z. Wazirali en Wij zijn met velen van Sigrid Kaag behoren tot mijn favoriete boeken.

Is er een auteur wiens werk je graag leest en waarom?
Ik lees graag Louis Couperus, Multatuli (Eduard Douwes Dekker), Isabel Allende, Tip Marugg en Cola Debrot vanwege de prachtige schrijfstijlen en ieder toch zo verschillend. Zij schrijven over taboedoorbrekende onderwerpen en belichten die op een romantische manier.

Heb je naast het schrijven nog andere bezigheden en kun je hierover iets vertellen?
Ik ben politiek actief voor D66. Diversiteit en Inclusie ligt mij heel erg aan het hart. De gelijkwaardigheid van de mens, los van welke maatschappelijke positie dan ook, dient de normaalste zaak van de wereld te zijn. Institutioneel racisme en discriminatie moeten op een vreedzame manier worden tegengegaan. Binnen de politiek dienen capabele mensen op besluitvormingsniveau geplaatst te worden die een goede afspiegeling van onze bevolking weergeven. Daar horen ook mensen met een beperking en een diverse achtergrond bij.

Tot slot, wat kunnen wij van jou in de toekomst nog meer verwachten, wellicht een volgende dichtbundel?
Eind vorig jaar heb ik samen met Hans te Brake een verhalenbundel uitgebracht: ‘De Dans’. De presentatie vond plaats op 30 december (zie: Swingende boekpresentatie De dans – Hindorama.com – Hindorama). Tevens denk ik erover na een biografie van mijn veelbewogen leven uit te laten brengen.

Voor meer informatie over Jay A. Lecton en haar boeken kijk op: Home – Jay A. Lecton – A diverse Individual (j-a-l.nl) of Jay A. Lecton | FacebookDivine Sundays is te bestellen via www.sampreshan.com

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.