Landal

De zomervakantie, binnenkort kunnen we er allemaal weer met volle teugen van genieten. Niets is zo leuk als na een jaar van hard werken er een weekje tussen uit te gaan. Testing for Banger Sisters ging al eens naar bungalowpark Het Vennenbos van Landal Greenparks. Daar was het genieten met hoofdletter G.

Met vier kinderen in verschillende leeftijd categorieën is het een uitdaging om een passende vakantie te vinden. Onze keuze viel op een standaard 6-persoons bungalow bij Het Vennenbos, een bungalowpark van Landal Greenparks. Na weken van voorpret werden koffers gepakt, kinders en hond in de auto gezet en gingen we op weg naar onze welverdiende midweek vakantie.

Aangekomen op Het Vennenbos werden we ondanks de grote meute vakantiegangers verbazend snel geholpen. Zodra we aan de beurt waren stoof ik enthousiast naar voren. Toen we de sleutel van onze bungalow hadden kon de vakantiepret beginnen. Van een aardige receptiemedewerkers kregen we de sleutel plus een vriendelijk welkomspraatje en informatiemap. Gezellig, vlug liep ik naar mijn auto, seinde naar mijn wederhelft en beide reden we het park op richting onze bungalow.

Vol enthousiasme sprong iedereen uit de auto, wie het eerst bij de deur is. Daar aangekomen zagen we naast ons huisnummer een bordje hanger met daarop ‘Niet Rokers Bungalow’ Ik weet het, ongezond, slecht voorbeeld voor de kinderen enzo, maar ja, ik rook nu eenmaal graag mijn sigaretje. Vandaar dat we ook bij de boeking hadden aangegeven dat we graag een rokersbungalow wilden. Wat nu gedaan? Niet zeuren en gaan zitten of toch even naar de receptie lopen. We kozen voor het laatste. We zijn absoluut geen moeilijke mensen, maar we hadden zo uitgekeken naar deze vakantie. En om nu de hele tijd op het terras te zitten is ook weer zoiets.

Man en zonen bleven in de bungalow terwijl ik samen met dochterlief naar de receptie liep. We werden vriendelijk aangehoord en men ging meteen kijken of er nog iets te regelen was. We mochten verhuizen naar een zelfde soort bungalow waar roken wel was toegestaan, maar deze bungalow stond wel een heel stuk verder van het centrum van het park. Jammer, want daarvoor hadden we juist voorkeursboekingskosten betaald. Die zouden we vanzelfsprekend terug ontvangen volgens de receptioniste. Aardig bedoeld natuurlijk, maar we hadden niets voor niets met voorkeur dicht bij het centrum gereserveerd, evenals een bungalow waar een huisdier en roken was toegestaan. Volgens de receptioniste was dat laatste niet het geval. Zover zij in de computer kon zien hadden we bij het boeken alleen een voorkeursligging en huisdier opgegeven, niks geen rokersbungalow.

Hé wat vervelend, ik had het toch goed geregeld, daar ging onze vakantie. Gelukkig had ik al mijn papieren bij en samen met de receptioniste, die overigens alle geduld van de wereld had, zochten we papieren door en inderdaad; op de eerste bevestiging van de reservering stond het netjes aangegeven: voorkeursligging, huisdier en roken toegestaan. De receptioniste wist voldoende, maakte meteen excuses en beloofde om te kijken of er wellicht nog een andere mogelijkheid was.

En die was er. Helaas zaten alle standaard 6-persoons bungalows in de buurt van het centrum vol, maar de receptioniste had na overleg een geweldig mooie oplossing. We kregen een luxe comfort 8-persoons bungalow aangeboden. Deze stond ook iets verder van het centrum, maar niet zo ver als de vorige. Daarnaast stond deze bungalow pal tegenover de speeltuin annex kinderboerderij dus wellicht was dat leuk voor de twee kleinste kinderen? Stamelend ging ik akkoord, wat een service!

Gewapend met de nieuwe sleutel liep ik terug naar onze niet-rokersbungalow waar de heren (on)geduldig zaten te wachten. “Jongens, koffers pakken, de familie Walburg gaat op sjiek!”
Mijn wederhelft keek mij ongeloofwaardig aan, wat is het mens nu weer aan het regelen geweest? Het hele verhaal werd uit de doeken gedaan en ondertussen stapten we terug in onze auto en reden richting zone 8.

Daar aangekomen moesten we wel even slikken, dit was heel erg luxe! Een grote, ruime bungalow met vier slaapkamers, twee badkamers en twee toiletten. Een grote hoekkeuken mét vaatwasser en Senseo. Een grote flatscreen in de huiskamer én in de ouderslaapkamer en tot slot een hele grote gezellige eettafel. Vol oh’s en ah’s liepen we door de bungalow. Natuurlijk waren we al wel vaker in dit park geweest, maar altijd in een standaard 6-persoons bungalow. Ons gezin bestaat tenslotte uit zes personen. Logisch dus zou je denken. Het tegendeel bleek waar. Iedereen had nét een beetje extra ruimte, de kinderen hoefden niet verplicht bij elkaar op de kamer, maar en kon geschoven en geruild worden. Diva dochter had zelfs een grote tweepersoonskamer -met grote passpiegel- alleen voor haar eigen ik, hoe luxe wil je het hebben? De rest van de week was in één woord genieten met een hoofdletter G en dat kwam niet alleen door deze grote luxe bungalow.

We hebben gebowld, gezwommen, diverse keren zeer lekker uit eten geweest en ontelbare keren op het terras gezeten. Natuurlijk werkte het weer mee met een zomers zonnetje, maar ook het personeel is altijd vriendelijk en aardig. Koop je wat in een van de winkeltjes dan wenst men je steevast nog een leuke dag toe en ook het bedienend personeel is altijd vrolijk. Ze nemen alle tijd voor een praatje en een vriendelijk woord. Hoe heerlijk is het als je met je wederhelft op het terras kunt hangen, in de zon met een lekker drankje terwijl je kinderschare zich uitstekend vermaakt.

Dachten we na aankomst bij onze niet-rokersbungalow dat onze vakantie in het water zou vallen, het tegendeel is gebleken. We hebben een super vakantie gehad! Doordat je overal zo vriendelijk wordt geholpen krijg je vanzelf goede zin. Dit testteam weet nu alvast waar we de volgende vakantie gaan doorbrengen. Juist, in zo’n 8-persoons luxe comfortbungalow Bij Landal Het vennenbos.

Ook genieten van een welverdiende vakantie of lekker weekendje weg?
Kijk dan op www.landal.nl

 

written by

1 reactie op Testing for Banger Sisters goes Landal Het Vennenbos

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.