Laatst was ik in Amsterdam en ik moest echt naar Waterstones. Heerlijke boekenwinkel om rond te struinen. En zoals gewoonlijk ga ik met iets meer boeken naar huis dan ik in mijn hoofd had. Dat is een van de bijwerkingen van een boekenverslaafde.

Eenmaal thuis was ik even aan het appen met een vriendin ( voor leek: dat is met elkaar communiceren via Whatsapp ). Vertelde haar dat ik een boek van Philippa Gregory had gekocht. En dat ik nu toch wel een hoge ‘nog te lezen’ stapel had. Ik ging voor de gein dat even meten… Oeps, echt erg! 3,85 meter aan boeken dat ik nog moet lezen. De dag erna besefte ik dat ik nog aantal boeken niet mee had genomen in de meting. En zal dus wel op 4,80 tot 5 meter uitkomen. Kortom, de stapel is ruim 3 meter langer dan ik! Dat is om te schamen! Hoewel… een echte boekenverslaafde schaamt zich daar niet voor, althans dat denk ik.

Kortom, gezien het feit dat ik dus blijkbaar nog zoveeeeel ongelezen boeken in mijn kast heb staan, heb ik mezelf een koopverbod opgelegd. Dat betekent niet dat ik ze niet wil krijgen, laten we wel duidelijk wezen. Maar ik heb mezelf een koopverbod opgelegd tot 1 mei. Dat heb ik ook op FB bekend gemaakt. Wel is het duidelijk dat het grootste deel van mijn vrienden op dat punt geen vertrouwen in mij heeft! Of ze kennen mij te goed of te slecht. Alhoewel… ik heb ook niet veel vertrouwen in mijzelf. En ik heb nog altijd de bibliotheek. Jaja, ik weet het, eerst je eigen boeken lezen blabla.

Goed nieuws van de bibliotheek, er komt eindelijk een uitleenpunt bij mij in de buurt. Dus hoef ik er niet elke keer voor naar de stad. Maar ja, in de stad is deze gevestigd in de oude chocoladefabriek en het woord chocolade alleen al… Goed, in ieder geval mag ik tot eind januari niet naar de bibliotheek van mijzelf. Haha, wie houd ik nu voor de gek! Precies, dat zei de gek.

Kortom… 6 maanden mag ik geen boeken kopen en bibliotheekverbod voor 2 maanden. Dat wordt zwaar maar wie weet slinkt daardoor het stapel met op z’n minst 1 meter. En ik zal afwisselend Nederlands en Engels lezen. Maar nogmaals, er zit geen verbod op het ontvangen van boeken.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.