Zoals jullie al weten ben ik begonnen met stage lopen. Eindelijk is mijn stage officieel per 1 oktober ingegaan. De uren die ik ervoor liep, kan ik hier en daar compenseren. Ik heb bijvoorbeeld binnenkort een verplichte praktijkdag in Leiden en helaas is dat op mijn stagedag. Dus mag ik de uren daarvoor compenseren.

Er was in het begin even een kleine overgang met vrijwilligerswerk en stage lopen. Nu heb ik het vrijwilligerswerk niet meer en daardoor heb ik alle tijd voor mijn studie en stage. Maar toch is het hard werken. Ik heb wel voor mijzelf aantal doelen gesteld zodat ik gedisciplineerd door blijf gaan en niet denkt, ach het komt wel.

Door die doelen te stellen betekent het wel dat ik mijn prioriteiten heel even anders moet gaan instellen. Ik heb besloten om mijn sociaal leven even op een iets lager pitje te zetten. Ik heb gewoon mijn tijd en energie voor mezelf nodig. Natuurlijk blijf ik af en toe afspraken maken met vrienden maar iets minder vaak voor de komende periode. Want mijn doel is om klaar te zijn met stage voor de zomervakantie. Dan ben ik nog niet klaar met mijn opleiding maar wel met stage lopen en stageopdrachten. Want het zou natuurlijk het mooiste zijn als ik alles op 1 school kan doen.

Voor de kerst wil ik klaar zijn met de eerste 8 stageopdrachten die bij kerntaak 1 horen. Er zijn 4 kerntaken. En kerntaak 1 heeft de meeste opdrachten. Deel van de opdrachten heb ik al gedaan en ik moet het alleen nog uitwerken. Dat vind ik het lastigste onderdeel maar dat komt goed. Dan kan ik na de kerst mijn eerste Proeve van Bekwaamheid aanvragen en uitvoeren. Daarnaast bereid ik mogelijk na de kerstvakantie mijn stageuren uit van 16 naar 20 zodat ik echt voor de zomer klaar ben.

Op het moment dat deze column online is heb ik mijn vierde examen achter de rug en hopelijk gehaald. Dan moet ik nog 2 theorievakken doen, daarnaast heb ik ook nog Nederlands, rekenen, Engels en twee keuzevakken, Expressief Talent en Digivaardigheden voor gevorderden. Ik denk dat ik met Engels en rekenen geen problemen zal hebben, maar Nederlands… Dat is wel iets waar ik even aan moet werken.

Het is een pittige opleiding en soms denk ik, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen? Tegelijkertijd vind ik het heerlijk, ik heb weer een doel en ik geniet ervan als ik met de kinderen bezig ben. Wel kost het mij gewoon veel energie. Dus moet ik mijn energie goed besteden en die gaat nu even vooral op aan mijn studie. Mijn vrienden zullen de komende tijd wat vaker even nee te horen krijgen van mij. Wel wil ik nog met enkele even wat afspreken omdat ik ze lang niet heb gezien. En een weekendje Zeeland blijft er wel in alleen beter inplannen wanneer.

Dus tot de zomervakantie gaat mijn sociaal leven eventjes op lager pitje. Ik plan ook periodes in dat ik gewoon geen extra afspraken ga maken dan datgene wat er al staat. Alleen zo kan ik het volhouden en mijn studie afronden. Gelukkig heb ik goede vrienden die het begrijpen en mij hierin steunen. Wat dat betreft heb ik getroffen met mijn vrienden!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.