Laat ik eens voor de verandering over andere dingen schrijven. Ik heb naast mijn studie toch lekker veel kunnen lezen. Dat heb ik alleen kunnen doen omdat ik nauwelijks tv kijk. Mijn tv staat eigenlijk vooral op vrijdag- en zaterdagavond aan. Een heel enkele keer nog wel op een andere avond, maar dan is het omdat ik dan erg moe ben.

Momenteel lees ik Anna Karenina van Tolstoj. Ik lees het nu eindelijk dankzij de uitdaging van een uitgeverij. De uitgeverij kwam met een uitdaging om gezamenlijk met het boek te beginnen. Via het Instagram met de hashtag #annakareninachallenge kun je andere lezers volgen. Erg leuk! Ik moet zeggen dat het toch een heerlijk boek is om te lezen. Dus ik ben blij dat ik mee ben gaan doen.

Maar van de week ga ik toch met een ander boek beginnen, in verband met het examen Engels. Anna Karenina is ook in het Engels, maar dat is Amerikaans-Engels. Ik ga toch voor Brits-Engels. Ik ben iets meer gewend met de Brits-Engelse spelling. En door een boek te lezen met een Brits-Engelse spelling maak ik die spelling me weer meer eigen. Want ik moet er voor waken dat ik de beide manieren van spelling niet door elkaar haal.

Nu ik mijn examen Nederlands achter de rug heb (ik heb trouwens beide onderdelen gehaald) kan ik ook weer gerust Engelstalige boeken lezen. Want daar staan er nog genoeg van in mijn kast. Eindelijk gewoon lezen waar ik zin in heb zonder rekening te houden met de examens. Niet alleen dat, maar afgelopen weekend heb ik voor het eerst in twee jaar weer kunnen puzzelen. De legpuzzel van Anton Pieck lag al twee jaar in de puzzelkoffer. 

En ben ik helemaal klaar met de studie, dan ga ik het tekenen ook weer oppakken. Ik kijk uit naar het feit dat ik gewoon iets kan gaan doen waar ik op dat moment zin in heb. Wil ik de hele dag lezen, dan kan dat. Wil ik legpuzzel doen, dan kan dat. Wil ik tekenen, dan kan dat. Wil ik een uur of langer wandelen, dan kan dat ook. Wat een heerlijk gevoel. 

Wel heb ik helaas geen baan, dus is wel iets wat ik moet doen! Solliciteren. Ik ben er slecht in om mezelf op papier te verkopen. Dus ik zal daar er toch even mee aan de slag moeten. Het liefst zou ik in de sector van speciaal onderwijs willen werken. Maar ik ga gewoon, denk ik, op alles solliciteren waarvan ik denk dat het wel wat is. Als ik maar ervaring kan opdoen. Wel ga ik niet wanhopen als ik niet gauw iets heb gevonden, want ik weet dat er wel wat mooist op mijn pad komt. 

Voor nu ga ik er gewoon van genieten en dingen doen die ik lang niet meer heb kunnen doen. Volgend week is er geen column, dan wil ik toch even het weekend gebruiken om me voor te bereiden voor de twee examens van Engels. 

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.