Afgelopen vrijdag heb ik heerlijk brood gebakken. Weliswaar uit het pak, maar toch… En nee, ik heb geen broodbakmachine gebruikt voor de verandering. Daarna heb ik appelhavermoutkoekjes gemaakt. Dit keer helemaal volgens het recept en dat smaakte toch beter dan de eerste keer. Wel ga ik de volgende keer nog wat kaneel toevoegen en misschien voor de bite walnoten.

 

Dus ik was heerlijk bezig. Ik dacht nou ik toch nog bezig ben, waarom niet zelf mayonaise maken. Nou dat heb ik ook gedaan. Het is wel gelukt maar net niet. Ik had er iets teveel mosterd ingedaan en achteraf blijkt dat ik eigenlijk het citroensap niet had moeten toevoegen. Maar, het smaakt niet slecht alleen het is niet zo stevig zoals een mayonaise moet zijn.

Het was heerlijk om weer op die manier bezig te zijn. Nu heb ik toch de tijd. Dus waarom niet weer een van mijn hobby’s oppakken, koken en bakken. De volgende stap is om zelf brood te maken, dus niet uit het pakje. Ik moet nu even op jacht gaan naar het bakkersgist en de overige ingrediënten zodat ik zelf daar mee aan de slag kan. Wel ga ik elke week die koekjes bakken, want ik haal er 12-16 koekjes uit. Elke dag 2 koekjes, tja dan moet ik wel elke week een lading bakken. Wel ga ik daar dus even mee experimenteren wat betreft toevoegingen van kaneel en walnoten.

Ik denk dat ik me deze week verder in wat recepten ga verdiepen en kijken wat haalbaar is met mijn budget. Wel merk ik dat ik na het wandelen niet altijd de energie heb om uit gebreid te koken. Vooral omdat ik dan wat last heb van mijn been, dan ga ik liever op de bank even rusten. Dus ik denk dat ik dan even kijk naar de recepten die ik of in de ochtend klaar kan maken of simpel zijn en niet veel tijd vragen.

Maar gaandeweg ga ik wel weer deze hobby oppakken. Ik was vergeten dat ik het ontspannend vond, behalve de afwas… Dat is minder ontspannend, maar ik heb het er wel voor over. Nu is ook de tijd om dit als gewoonte in mijn systeem te brengen zodat als ik een baan heb dat ook blijf doen op mijn vrije dagen. Want ik kan ook dingen invriezen. Dus kan ik voor meerdere dagen koken.

Wel vind ik het een nadeel dat je soms bepaalde ingrediënten moet gebruiken voor bepaalde recepten en dan met de restanten zit. En dat zijn niet altijd ingrediënten die je voor alles kunt gebruiken. Of je kunt de recepten niet altijd delen door zoveel persoon zodat je een kleinere portie kan maken. Maar goed, dat komt dan ook wel weer. Voor nu kies ik wat in mijn budget past.

Deze week ga ik dus kijken wat ik volgende week ga bakken/koken. Maar deze week staat het koekjes bakken wel weer op mijn schema.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.