Een paar maanden geleden was ik bezig op mijn balkon. Ik had vorig jaar leuk plakplastic gekocht om op de schuttingen te plakken. Zodat ik niet meer tegen zo’n saaie witte schutting aan hoef te kijken. Want ik kan er namelijk niets op bevestigen, ik mag er geen gaatjes in boren en dergelijke.

Maar goed, paar maanden geleden besloot ik maar eindelijk om eens wat te doen op mijn balkon. Schutting schoongemaakt en toen het erop geplakt. Wow, het was meteen een heel ander gezicht. Ik kreeg echt zo’n soort van een strandgevoel. Ik werd er zo blij van dat ik dacht, weet je, ik ga meteen wat spullen kopen voor op mijn balkon. Wat absoluut niet de bedoeling was. Want het geld dat ik nu opzij wilde zetten was eigenlijk voor mijn slaapkamer, maar goed…

Gezellig ben ik met mijn moeder naar diverse winkels geweest om leuke stoelen en tafeltje te zoeken. Algauw had ik het gevonden. Dus meteen gekocht en op mijn balkon gezet. Ik werd er gewoon blij van. Mijn ouders zouden later kunstgras brengen. Ze hadden een verkeerde gekocht voor hun eigen balkon dus mocht ik die van hun overnemen.

Paar dagen later het kunstgras uitgerold, een leuk plantenhoekje gemaakt, hier en daar nieuwe planten, de moestuin ook gedaan. Wat was ik blij. Eindelijk een plekje waar ik graag ga zitten. Ik heb een aantal keren eindelijk buiten ontbeten. Al die jaren dat ik hier woonde deed ik het niet. Want eerlijk gezegd, het zag er nooit gezellig uit. Het nodigde mij niet uit om daar even te zitten.

Wel is het helaas met hele warme dagen te warm om daar te zitten. Maar ik ga samen met mijn moeder kijken of ik iets kan doen met de oude gordijnen van mijn slaapkamer. Dus daar gaan wij nog over brainstormen. Aantal weken voor de vakantie heb ik ook nieuwe bamboegordijnen besteld. De oude bamboegordijnen beginnen af te takelen. Dus het was tijd voor een nieuwe. Die kan ik eindelijk vandaag (maandag) ophalen!

Hiermee is de uitgave aan mijn balkon klaar. Ik heb nog wel hetzelfde plakplastic kunnen vinden voor de andere schutting en dat kleine strookje. De andere schutting kan ik pas doen als de bonen uitgegroeid zijn. Het rooster leunt tegen die schutting aan. Dus daar moet ik nu even mee wachten.

In plaats van volgend jaar of jaar daarop aan mijn balkon uit te geven heb ik het nu gedaan. Ik kan nu dat punt in ieder geval van mijn lijst afstrepen. Fijn idee eigenlijk dat ik daar niet meer geld aan uit hoef te geven. Alleen elk jaar hier en daar nieuw plantjes voor de bijen. Die zoemen ook heerlijk rond op mijn balkon. Zo leuk en fijn gezicht.

Wel heb ik een hoes gekocht om de stoelen te kunnen bedekken tegen de regen. Anders vrees ik dat ik binnen paar jaar weer nieuwe stoelen kan kopen. Daar zit ik niet op te wachten. Want ik wil nu geld opzij zetten voor een nieuw bed. Dat is weer een ander verhaal, iets voor de volgende keer.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.