Afgelopen donderdagochtend heb ik nog even de laatste dingen gedaan op mijn laptop om deze daarna te sluiten tot gisteren, maandag. Ik moest even afstand nemen van de studie en laptop. Ik merkte gewoon dat het fysiek en psychisch even minder lekker ging. Door even afstand te nemen hoop ik tot rust te komen.

Het heeft gewerkt, ik ben tot rust gekomen. Ik heb heerlijk in het zonnetje gezeten, één bak op het balkon schoongemaakt en wat wortels en broccoli gezaaid, lezen en dergelijke. Gewoon even wat anders. Dat heeft mij goed gedaan.

Aangezien de school nu tot de meivakantie dicht is en ik de opdrachten, zover het mogelijk was, heb voorbereid en uitgewerkt, focus ik me met de studie de komende weken op twee dingen. Digitale vaardigheden voor gevorderden en rekenen. Voor het eerste vak moet ik een examen doen en drie opdrachten maken, daarna een gesprek met beoordelaars. Voor rekenen heb ik een examen ingepland in juni. De rest laat ik even los. Verder ga ik me ook niet meer, zoals de afgelopen weken, de hele dag met de studie bezig houden. Ik neem mezelf even in acht en ga nu 4-5 uur per dag aan mijn studie besteden. Niet meer 6 uur. Een stapje terug mag want ik kan mijn opdrachten toch niet meer voor de zomer afronden en daarnaast kom ik stage-uren tekort. Dus het gas mag eraf.

Ik ga gewoon lekker genieten van het mooie weer en zover mogelijk is mijn collega helpen. Ik kijk wel uit naar donderdag, dan ga ik samen met mijn collega een lesje doen met een aantal kinderen. Dan zie ik ze weer even, want ik mis ze wel. Ook degene die ik af en toe achter het behang wil plakken.

Tja, meer heb ik voor nu even niet.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.