Afgelopen week heb ik besloten mijn examen twee weken uit te stellen. Mijn lijf protesteert door middel van pijn en hier en daar ontstekingen. Dus even een stapje terug doen. Nog steeds is het wel mijn doel om voor de zomer klaar te zijn.

Ik moet even goed plannen waardoor ik hopelijk het volgens mijn planning toch haal en toch ook nog mijn rust er tussendoor heb. Op het moment dat ik dit schrijf is het zaterdag. Ik wil dit weekend (op het moment dat jullie het lezen, was het dus afgelopen weekend) even de dingen goed gaan plannen.

Want in februari had ik niet echt een structuur of een routine. De komende periode wil ik dat weer terugvinden en lekker aan de slag gaan. Ondanks alles, ik geniet nog steeds van wat ik doe! Ik heb een fijne collega en stagebegeleider. Zij is twee in één en dat maakt het voor mij gemakkelijker wat betreft het uitvoeren van opdrachten. Zij gaat mij helpen om mijn doel te behalen. Want er is geen garantie dat ik na de zomer daar ook nog stage kan lopen. Dat ligt aan de formatie. Er gaan namelijk toch best aardig wat kinderen uitstromen, deels naar de middelbare school en anderen gaan naar het regulier onderwijs. Dus hoe het dan met de formatie gaat, is onzeker.

Daarom wil ik het graag voor de zomer af hebben, want anders moet ik een nieuwe school zoeken, me daar thuis gaan voelen, weer opnieuw een school aanmelden bij NTI, enz… Allerlei dingen die ik dan weer moet regelen terwijl nu alles lekker geregeld is. Daarnaast zijn mijn collega en ik goed op elkaar ingespeeld, waardoor de uitvoering gemakkelijker gaan.

Het is dat mijn focus soms erg afwezig is, dan ben ik gewoon met teveel dingen tegelijk bezig en heb ik op mijn laptop diverse dingen aanstaan. Zoals nu ben ik tussen het schrijven van deze column ook bezig met e-mails wegwerken. Dat werkt niet echt snel. Het is bewezen dat je beter niet kan multitasken maar je gewoon focussen op één onderdeel. Daar ga ik voortaan een lijst van maken zodat ik gewoon die lijst afwerk en ook volgens prioriteit.

Goed, nu kan ik mijn column van mijn lijstje afvinken. Dan even e-mails wegwerken zodat ik mij daarna volledig kan focussen op het schrijven van Persoonlijk Ontwikkeling Plan 3 oftwel POP 3 en opdrachten uitwerken.

written by

2 reacties op Besluit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.