In augustus had ik voor een aantal dagen een gast hier te logeren, een vriendin uit Duitsland. Zij had mijn verjaardagscadeau bij zich. Maar die mocht ik natuurlijk pas open maken op mijn verjaardag… pfffff, moeilijk om niet nieuwsgierig te zijn en om me in te houden. Ik voelde me net als een klein kind, even schudden en voelen. Het is me gelukt en de dag na mijn verjaardag heb ik het open gemaakt aangezien ik met mijn verjaardag op Terschelling was.

Zij kijkt altijd heel goed naar waar je interesse ligt en mijn interesse is heel duidelijk voor velen, ben ik bang. Ik vraag mij af hoe dat komt… Blijkbaar weten ze dat ik van boeken houd. Misschien komt het door mijn boekenblog of dat ik regelmatig over boeken heb of graag boekplaatjes deel op Facebook. Dat zou de mogelijke oorzaak kunnen zijn dat ze ervan weten. Want sommigen plaatsen af en toe boekgerelateerde dingen op mijn tijdlijn waar ik dan erg van geniet. Toch eigenlijk wel leuk als mensen iets zien over boeken en dan aan mij denken.

Maar goed, ik dwaal af. Kortom, eindelijk mocht ik het openmaken. En ik moest glimlachen, wat een leuk schrift. Ik bedacht, ik moet dat wel voor boeken gebruiken, duidelijker kan het plaatje niet zijn. Zo gezegd, zo gedaan. Maar omdat ik wat polsproblemen had mocht ik niet te veel schrijven en ook niet tekenen. Dus in fases heb ik het schrift gevuld met titels.IMG_20150930_144832
Boeken die ik in mijn kast heb staan maar nog niet heb gelezen, voor mijn gevoel wordt het lijstje niet korter! Daarnaast heb ik ook van de twee leesuitdagingen waar ik aan mee doe, alles op geschreven. Want ik kwam met verkeerde bibliotheekboeken thuis. Dus voortaan gaat het schrift gezellig mee naar de bibliotheek. Het zijn twee uitdagingen zonder tijdslimiet. Ook staat erin wat ik vanaf januari heb gelezen. Ook heb ik een aparte pagina gemaakt van boeken en/of manuscripten die ik van de uitgevers heb ontvangen, want dan weet ik welke ik moet recenseren. Mijn geheugen is niet altijd optimaal. Gisteren heb ik het aangevuld met boeken die ik wil lezen of als tip heb gekregen. Want ik had overal papiertjes liggen en op een gegeven moment weet ik niet meer waarom ik het heb opgeschreven en gooi ik het weg. Want ook dat kan ik allemaal niet onthouden. En nu schiet me te binnen dat ik ook even in het schrift ga opschrijven welke boeken ik heb uitgeleend. Nu kan ik alles nog beter bijhouden want ik heb nu een echte bibliotheekkit. Je kunt hierover op mijn blog over lezen.

Ik heb wel vaker geprobeerd om alles bij te houden in een schrift, maar misschien zat ik gewoon te wachten op zo’n soort schrift. Een schrift dat erom vraagt om volgeschreven te worden over boeken. Als het ooit vol raakt, wat geheid gebeurd, hoop ik dat ik zelf zo schrift kan vinden.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.