9789051164039_L-01

Dreiging van heksen, mengwezens, Dwingers én een monnik

Tijdens hun tocht op het piratenschip van kapitein Zoutbaard komen Raben en Calli steeds meer te weten over de angstaanjagende vogelheksen, de leidstenen en de hypnotiserende Dwingers. Die informatie komt goed van pas, want er gebeuren vreemde dingen op het schip. Als een mysterieuze mist hen voortdurend lijkt te volgen, begint de bemanning onrustig te worden. Ligt muiterij op de loer?

Ondertussen is de monnik Himmondar op de burcht van de Heerser van Kir aan het experimenteren met Oude Magie. Hij wil een leger van mengwezens scheppen om de Dwingers te kunnen bestrijden. Maar hij heeft meer plannen, plannen waar de Heerser niets van afweet…

Nog steeds leeft Raben op het schip van Zuran en voelt hij zich erg thuis, ook al vind hij de dingen die piraten doen voor een buit nog steeds erg naar. Zijn band met de genezer op het schip, Corvel, lijkt ook steeds sterker te worden omdat Raben andere geneeswijzen van zijn moeder heeft geleerd dan Corvel kent en waarin Corvel geïnteresseerd is en andersom precies hetzelfde. Raben wil meer te weten komen over bijvoorbeeld de vogelheksen maar gaat soms iets te ver in het lezen en dan word het een beetje gevaarlijker dan verwacht. Gelukkig is Calli vaak bij hem om hem dan te ‘redden’. Himmondar en Shintelle blijven proberen halfwezens te creëren van verschillende wezens, bijvoorbeeld een kaai kruisen met een kaalstaart,alleen gaan de vorderingen niet zoals verwacht, het gaat namelijk minder snel en goed als dat ze gehoopt hadden. Of ze hun gewenste leger halfwezens op tijd laat hebben voor een oorlog is nog maar de vraag. Raben’ moeder werkt nog steeds in de cellen op Himmondar zijn bevel en moet nog steeds de dwelm maken voor erfjonker Enzor die daar verstopt gehouden word. Veel keus heeft Mel niet want als ze zou weigeren zet ze haar eigen leven en dat van Raben op het spel is haar verteld dus doet ze met tegenzin wat haar word opgedragen, Mel weet niet beter dan dat haar geliefde zoon is terug gekeerd naar hun eigen huisje en in het dorp werkzaam is als genezer. De Zaghra blijken zich steeds vaker te tonen en maken ieders plannen onmogelijk door hun eigen plannen in te fluisteren. Op de Razernij,het schip van Zuran, gaat het niet helemaal zoals het moet gaan en door de besluiteloosheid van Zuran, wat al heel raar is voor de kapitein, staan de mannen en vrouwen van het schip op het punt in muiterij uit te breken. Calli en Raben proberen van alles om dat tegen te gaan maar aangezien Raben dingen leest voor Zuran en de piraten denken dat de besluiteloosheid van hun kapitein daardoor komt is ook Raben z’n leven niet zeker. Richting het einde gaat alles en andere kant op dan je had verwacht. Bepaalde dames nemen ineens de overhand en bepaalde ‘verstotene’ krijgen gevaarlijke hulp.

Wat een geweldig spannend deel. Meteen vanaf pagina één zit je weer in het verhaal, je weet meteen weer hoe het allemaal zit. Er gebeuren behoorlijk veel verrassende dingen, en het is heerlijk om te lezen dat sommige in dit deel het onderspit delven in hun eigen plannetjes en anderen juist overwinnen door angst voor anderen hun plannetjes. Soms móét je echt lachen om hoe het geschreven word, de halen die Raben maakt, de manier van doen, de kleine dommigheidjes. De cover van deel één vond ik al mooi maar van deze cover ben ik echt over de indruk, hij is echt geweldig, past prefect bij de belangrijkste lijn van het verhaal en pakt je verbeelding. Echt prachtig. De hoofdstukken zijn heerlijk weg te lezen omdat het zo ontzettend mooi en makkelijk geschreven is, mooie lengtes van de hoofdstukken is ook altijd erg fijn om te lezen.

Uitgeverij: De vier windstreken
ISBN: 9789051164039
Pagina’s: 366
Prijs: € 15,95

 

written by

2 reacties op De kronieken van de zeven eilanden deel 2 – De oude magie – Mariëtte Aerts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.