Bijna twee weken geleden ben ik naar Blijdorp geweest. We hadden de kaartjes via “Dagjes uit” van Jumbo gekocht met grote korting! En je moet dan van tevoren kaartjes kopen. Dus tja, daarom moesten wij ondanks het stormachtige weer wel gaan. Maar we hadden allebei ook zoiets van, eigenlijk wel leuk om er een keer naar toe te gaan wanneer het weer wat minder denderend zou zijn.

Avond van tevoren spraken wij af dat wij de volgende dag zouden bepalen hoe we er naar toe zouden gaan, met de trein of de auto. Want in eerste instantie hadden wij afgesproken om met de trein te gaan en bij de ingang elkaar te ontmoeten. Maar er werd gewaarschuwd voor stormachtige weer en de NS kennende ligt het treinverkeer hoogstwaarschijnlijk dan plat.

En ja hoor, de volgende ochtend bleek dat het treinverkeer tussen Gouda en Nieuwerkerk a/d IJssel plat lag. Dus besloten we maar met de auto te gaan. Dus ik naar Zoetermeer en vandaar uit zijn wij samen naar Blijdorp gegaan. Op mijn heenweg naar Zoetermeer merkte ik wel dat het behoorlijk wat waaide. Mijn auto is een lichtgewicht dus dan merk je wel al gauw wat als het iets meer waait dan gewoonlijk.

Bij Blijdorp was het nog rustig en dit keer begonnen wij niet bij de Oceanium maar gingen de andere kant op, we wilden juist dit keer afsluiten bij Oceanium. Algauw begon het toch weer wat te druppelen maar ach, het heeft wel wat totdat het wat harder begon te druppelen (lees, heel hard regen, met andere woorden een douchebui). Snel liepen wij door en kwamen we bij een vlindertuin. Dat was gezellig binnen dus heerlijk droog en we genoten van alle mooie prachtige vlinders. Ik heb gelukkig wel paar mooie foto’s kunnen maken want ze bleven echt niet rustig ergens zitten tot ik een mooie foto heb kunnen maken. Toen het weer droog was liepen we weer buiten rond. Gelukkig was de rest van de dag droog en het storm begon in de loop van de dag wat minder te worden. Het was heerlijk rustig en we hadden alle tijd.

We hebben er van genoten, ook van de papegaaien die continue aan het schreeuwen waren. Uiteindelijk liepen we maar snel door want het was toch wel een hels kabaal dat wij elkaar niet eens konden verstaan. Het is mooi om te zien dat de dieren vergeleken met vroeger veel meer ruimte hebben en dat hun omgeving zoveel mogelijk op een natuurlijke habitat lijkt. Ik blijf altijd een dubbel gevoel over de dierentuinen hebben. Dieren horen in vrijheid te leven maar ik besef ook dat voor een aantal bedreigde diersoorten een bescherming is. En dat ze door speciale fokprogramma’s weer een groei kunnen maken in aantallen en niet meer bedreigd wordt met uitsterven.

Ondanks het weer heb ik er van genoten!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.