Zoals jullie weten ben ik bezig met een opleiding, basisopleiding onderwijsassistent. In deze opleiding zitten twee theorievakken, om te kijken of ik het wat vindt. Ik vind het erg leuk en leerzaam.

Vorig week had ik mijn tweede theorie-examen. Wat was dat pittig zeg. Ik was er van overtuigd dat ik het niet gehaald had. Ten eerste ik heb in 9 weken moeten leren en er waren 12 thema’s. Daarnaast speelt natuurlijk een aantal persoonlijke factoren mee, maar wat was mijn blijdschap groot toen ik twee dagen later mijn cijfer kreeg, ik heb het net gehaald!! Yes! Wat was ik blij en trots op mezelf.

Meteen heb ik gebeld om mij in te schrijven voor doorstroomopleiding, nu heb ik het gevoel dat het echte werk pas gaat beginnen! Wel houd dat in dat ik het de komende 2 jaar financieel heel rustig aan moet doen. Ik heb al absoluut geen groot inkomen en al mijn geld gaat nu naar mijn opleiding. Maar meer dan ooit ben ik gemotiveerd en heb ik er zin in.

Ik kies voor thuisstudie zodat ik zelf kan indelen en mijn tempo kan kiezen, daarnaast kan ik namelijk bij dit instituut mijn studie gratis verlengen. Dus ik heb nu studie voor 18 maanden en kan dus kosteloos nog eens verlengen met 18 maanden. Maar mijn streven is 24 maanden, dus ja, langer dan 18 maanden maar korter dan 36 maanden, voor mijn gevoel is 24 maanden haalbaar. Natuurlijk hoop ik eerder klaar te zijn.

Ik heb een aantal dingen al uitgeprint en uitgewerkt. En nadat ik klaar ben met het schrijven van deze column, ga ik een studieschema maken. Mijn streven is dat ik in januari stage ga lopen. Ik kies er bewust voor om eerst de theorie vakken te doen.

Ik heb er zin in. Wel moet ik er voor waken dat ik niet in mijn enthousiasme hele dagen ga studeren maar ook tijd neem voor ontspanning. Ik ga vaste studiedagen inplannen en ze als werkdagen beschouwen. Het is namelijk zo gemakkelijk om elke dag afspraken te plannen maar dan komt er niets van studeren. Dus ik wil drie dagen in de week aan mijn studie besteden en in het weekend alleen als het nodig is. Met andere woorden, als ik achterloop op mijn schema, dan ga ik dat in de weekenden inhalen.

Goed, ik ga ervoor en ga nu lekker plannen!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.