Het was weer heerlijk in Frankrijk! We hebben het echt getroffen met het weer dat we zelfs twee ochtenden buiten hebben kunnen ontbijten en één keer zelfs ’s avonds buiten gegeten. We hebben maar paar dagen binnen gezeten en voor de rest hebben we overdag buiten gezeten. Natuurlijk hadden we daar wat regen maar dat was wel even heerlijk omdat alles dan weer fris aanvoelde.

Komen we terug in Nederland dan is het meteen sauna. Maar goed, ik heb er van genoten. Het is daar zo heerlijk rustig en als we boodschappen doen en onderweg meer dan drie auto’s tegen kwamen dan was het druk! Dan voelde het als in de Randstad, drukdrukdruk!

Vorig week was mijn vakantiegevoel heel gauw weg, door de drukte en de warmte. Daardoor was ik eigenlijk weer teveel bezig met mijn mobiel, tv kijken en tablet. Dan denk ik, serieus, waar ben ik mee bezig? Elk jaar als ik terug kom van Frankrijk besluit ik wat minder online te willen, minder stressen en dergelijke en meer ontspannende tijd inplannen voor sudoku op papier, lezen en dergelijke. Meer genieten van de natuur en dingen om me heen. Maar nee hoor… ik val weer in de valkuil van dat jachtige leven.

Eergisteravond besloot ik lekker geen tv te kijken maar heerlijk lezen en dat beviel me goed. Ook pakte ik mijn tablet niet maar deed sudoku. En verder was ik bezig om te bedenken hoe ik mijn balkon gezelliger kan maken. Het balkon nodigt nu niet uit om er gezellig te gaan zitten.Het helpt ook niet echt als je aan de drukke weg zit. Maar toch… de eerste stap was een parasol kopen. Ik heb zo’n halve parasol gekocht die speciaal gemaakt is voor op een balkon. Dan hoef ik nu minder bang te zijn dat de parasol naar beneden valt.

Kortom, ik ben bezig om toch weer niet helemaal meegesleurd te worden in het jachtige leven. Dat ik toch genoeg rustmomenten creëer om te genieten van wat ik leuk vind. Hoewel ik mijn vrijwilligerswerk ook erg leuk vind dus is dat geen straf. Maar ik geniet gewoon van de momenten dat ik thuis ben en even niets hoef te moeten doen op het huishouden na.

 

written by

2 reacties op Drukdruk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.