Vorige week was een rare week. Een studiedag en de leerlingen hadden vrij tot donderdag. Daarnaast nog een cursus. Mijn routine was ik even kwijt. Het begon al eigenlijk in het weekend daarvoor. Ik kreeg berichtjes dat beide collega’s van de ene groep corona hadden en toen ook nog een collega van een ander groep. Ik dacht, pfff, want ik werk op beide groepen. Toen kwamen ook paar leerlingen met de melding dat ze positief getest waren. En ik zelf kon pas na 8 weken van een positieve test weer testen bij GGD. Tot die tijd moest ik maar vertrouwen op de zelftest die steeds negatief was.

Toch besloot ik uit voorzorg alle afspraken af te zeggen. Een afspraak gemaakt voor een test bij GGD op de dag dat er precies 8 weken voorbij waren. En de studiedag besloot ik dus ook uit voorzorg thuis te doen. Alles klaar gezet, ik had het zelfs voor elkaar gekregen dat een hulpmiddel voor hoortoestellen gekoppeld was aan mijn laptop. Dan komt het geluid namelijk rechtstreeks in mijn hoortoestellen. En dat is natuurlijk prettiger en minder inspannend.

In het begin was het lekker rustig, want dat was alleen met de praktijkgroep collega’s. Dus niet teveel schermen en een tolk erbij. We gingen praten over de nieuwe rekenmethode die alleen voor de praktijkgroepen zou zijn. Ik vond het voor zover ik het zag wat prettiger dan de andere methode voor onze groep. De rest van de dag was het met iedereen. Bij alle onderdelen was er tolk bij. We hadden het over verschillende onderwerpen. Het was leerzaam. En nu weet ik ook beter hoe Gynzy werkt, een programma dat door veel scholen worden gebruikt.

In overleg ben ik dinsdagochtend thuis wat dingen gaan doen voor school. Dat gaf mij de tijd en de gelegenheid om me bezig te houden met Gynzy. Erg leuk om je in te verdiepen en nu heb ik ook voor mijn leesgroepje wat lessen opgezet. Ik heb drie leerlingen maar elk zit ook op zijn eigen niveau. Ik werk in een roulatiesysteem met ze. Dus er zit ook een stukje in waarbij ze zelfstandig moeten werken. Nu hoop ik dat ook te bevorderen door de inzet met Gynzy. In de middag had ik een cursus over gedrag. Dat ging online vanwege de maatregelen. Wij zijn gewend om met Zoom te werken. Bij Teams kon de docent het scherm niet delen op de manier zoals dat bij Zoom kan. Dus moest de docent een keuze maken, of de tolk in spotlight zetten of de presentatie. Bij Zoom kun je blijkbaar ook een keuze maken welke scherm je wilt vast pinnen. Volgende keer hopen we op locatie weer te kunnen werken en anders hoop ik dat ze via Zoom les willen geven. Afwachten.

Woensdag was ik vrij omdat het mijn leerlingvrije dag was. Wij hebben een aantal leerlingvrije dagen in het jaar, dan kunnen wij op die dagen dingen doen waar we anders niet zo snel aan toe komen. En afhankelijk van de uren die je werkt moet je op die leerlingvrije dagen gewoon werken. Daardoor was ik dus woensdag vrij omdat ik dinsdag heb gewerkt.

Donderdag vroeg in de ochtend mocht ik weer een GGD test doen, gelukkig negatief. Dat hield ik dat ik vrijdag weer met een prettig gevoel naar mijn werk ging. Alleen tja… waar ga ik werken? Want mijn groep was thuis omdat er geen vervanger is voor de leerkracht. Ik mocht gezellig bijspringen bij groep 1-2. Het was leuk en gezellig. Maar het was een rare en rommelig week en ik merkte dat ik mijn hele routine kwijt was. Ik kan daar blijkbaar steeds minder goed tegen, maar goed, het was niet anders. Al met al was het wel een leerzame week.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.