Het einde is in zicht! Nog even en dan ben ik klaar met mijn studie, dus ook eindelijk geen columns daar meer over. Alleen tja, waar kan ik dan over schrijven…? Maar nu, weer even over mijn studie.

Ik heb net mijn laatste verslag geschreven en dat ligt nu ter controle bij mijn vader. Ik had geschreven dat ik nog vijf examens te gaan had, nu zijn er nog maar twee te gaan. Het instellingsexamens Nederlands heb ik gehaald en niet zo beetje ook. Het was een examen waar ik het meest tegenop zag. Maar ik heb het gehaald. Ik ben daar erg blij mee en ook trots op mezelf!

Ondertussen heb ik het Centraal Examen Nederlands gehad en dat ging denk ik wel. Alleen bij het luisteronderdeel wat minder. Doordat de koptelefoon klein was moest ik die steeds vasthouden om hem op de plek te houden, waardoor ik niet echt ontspannend zat. Want het punt is, ik moet hem iets hoger houden dan op de gehoorgang zelf. De microfoon van mijn hoortoestel is bovenin de hanger. Dat ging dus niet gemakkelijk, daarnaast moest ik het geluid ietsje zachter zetten, wat niet erg was. Maar zodra ik dat deed, ging de koptelefoon wat kraken en soms kwam het geluid maar aan één kant binnen. Ik kreeg een ander maar daar kwam het geluid alleen maar één kant binnen. En het examen begon al rommelig, ik was niet aangemeld waardoor ik 2 minuten moest wachten tot ik aan de slag kon. Dus tja… of ik het gehaald heb, geen idee. Ik denk het wel maar ik ga er niet te veel van verwachten.

Ik heb geappt met mijn mentor of ik bij Centraal Examen Engels mijn eigen koptelefoon mee mag nemen. Ik hoop het wel, afwachten.

En dan het examen Duits… tja, ik ben verplicht om het examen te maken maar niet verplicht om het te halen. Ik weet het, het is krom. Ik heb wel wat Duits geoefend maar niet intensief geleerd zoals ik bij de andere vakken had gedaan. Het ging wel, ik kon dingen beantwoorden en dergelijke. Dus het wordt geen 0, maar ik denk ook geen voldoende. Alleen hier lig ik niet wakker van.

De laatste twee examens zijn Engels. Daar maak ik mij niet heel veel zorgen over. Ik lees nu Engelstalige versie Anna Karenina van Tolstoj. Verder ga ik op Netflix kijken naar the Crown zodat ik vooral alleen maar Brits-Engels hoor. Want het is wel belangrijk dat ik de beide accenten niet door elkaar gooi. Dat is net als met schrijven, ook daar zit een verschil in tussen Amerikaans-Engels en Brits-Engels. Alleen is het boek Anna Karenina een Amerikaanse versie, dus ik zal nog een boek ernaast moeten lezen dat Brits-Engels is. Ik heb nog twee weken de tijd. En nu heb ik er alle tijd voor aangezien ik nu alle verslagen heb geschreven en dergelijke.

Het einde is in zicht!

written by

2 reacties op Einde is in zicht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.