Lekker genoten van mijn vakantie. Mooi weer, nieuwe oorstukjes, lekker tot rust gekomen, weer een overzicht gemaakt, gezellig met vrienden op stap geweest. Ik heb meer van dit weekje vrij genoten dan met de kerst. 

Over het weer heb ik niets te klagen, heerlijk zonnige en lekker koud. Gezellig met een oud-collega ergens gaan drinken. Het was gezellig en lekker bijgekletst over van alles en nog wat. Volgende afspraak is in de meivakantie. Want wij hebben niet op dezelfde dagen vrij. Dus spreken wij alleen maar in de vakanties af. Een andere afspraak was met een vriendin die ik vorig zomer had gezien. Zij had nog een verjaardagscadeau tegoed, samen heerlijk geluncht. Natuurlijk ook even een boekenwinkel in, heerlijk! Maar ik heb me ingehouden en 1 boek gekocht dat op mijn lijst stond. 

Ik kon nieuwe oorstukjes halen. Yeah… maar helaas heb ik met een oorstukje last van een drukplek. Dat hebben ze bijgewerkt, nu kijken hoe het gaat. Het is nog niet helemaal drukvrij. Maar ik wil even ervaren hoe het gaat. Anders ga ik gewoon weer terug. Dus oorstukjes soapserie is nog niet afgelopen. Irriteert het, dat kan ik nog niet zeggen. Voor nu, nee, af en toe een kriebel maar geen grote irritatie op het moment dat ik dit schrijf. 

Ander twee afspraken gingen helaas niet door. Maar wel een nieuwe datum gepland. Hopelijk gaat het dan wel door. Wel heb ik even de gelegenheid genomen om voor mezelf dingen weer overzichtelijk te maken en Japans weer goed op te pakken. Wel heb ik besloten om me nu op de eerste vier lessen te focussen, vooral de karakters, woorden en zinnen. Later ga ik het grammatica deel weer opnieuw doornemen. Als ik al die karakters, woorden en zinnen eindelijk in mijn hoofd heb dan ik ga pas verder. Het heeft geen zin om door te gaan als het niet blijft hangen. Het voelde goed om het op die manier te doen. Ik haal dan een bepaalde druk van mezelf af. Verder gewoon lekker met de planner bezig zijn. Ik heb echt het gevoel dat ik eindelijk een planner heb waar ik van alles mee kan doen wat ik wil. Ik denk dat ik vanaf nu een trouwe fan ben van Hobonichi Cousin. Mooie maat en alles wat ik nodig heb zit erin en daarnaast, als ik geen zin heb om te schrijven vul ik die pagina’s met tekeningen. Ik ben nog wel een beetje aan het stoeien met de weekplanning, hoe en wat. Maar dat komt gaandeweg wel goed. 

Ik was nu echt gewoon aan het genieten. Met de kerstvakantie had ik dat gevoel niet. Ten eerste doordat we een week eerder dichtgingen, ik had de Hobonichi nog niet. Het voelde toen gewoon erg rommelig aan. Ik kon gewoon niet tot rust komen. Nu voel ik me gewoon prima. Ben ik aan alles toegekomen dat ik wilde doen de afgelopen week, nee. Maar ik vind het ook niet erg. Dat komt wel. 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.