Goed nieuws… ik mag mijn stage na de zomer op die school afmaken. Ik blijf mogelijk in groep 3, oftewel, ik ga in een nieuwe groep 3 werken. Mijn collega gaat groep 4/5 doen. Dus ik krijg een nieuwe collega. Ook wel weer spannend, hoe werkt zij?

De stage zal in principe tot de herfstvakantie duren, het hangt nog af van hoeveel uren ik per week stage kan lopen. Ik weet ook nog niet op welke dagen, maar dat vind ik niet belangrijk. Het belangrijkste is dat ik het daar kan afmaken. Kan ik daarna blijven werken, nee. Ze hebben al het maximum van de formatie bereikt. De groepen zijn kleiner dus zijn er minder mensen nodig.

Mijn doel blijft wel dat ik in het speciaal onderwijs wil werken en het liefst in cluster 2, dat houdt in kinderen die een taalontwikkelingsstoornis of auditieve beperking hebben. Omdat ik zelf slechthorend ben, is dat een wereld die ik ken. Daarnaast ken ik wel wat ondersteunend gebarentaal. Op dat gebied zal ik nog wel moeten bijspijkeren. Mocht het zover zijn, dan kijk ik mijn zuslief wel lief aan en vraag of zij mij wil bijspijkeren in de Nederlandse Gebarentaal. Verder heb ik door mijn stage ervaring opgedaan om met kinderen met een taalontwikkelingsstoornis te werken.

Maar goed, eerst mijn stage afmaken en dan kijk ik rond. Ook al heb ik dan nog geen diploma maar ik heb wel praktijkervaring opgedaan en alle theorie-examens gehaald. Tegen die tijd moet ik alleen nog één keuzevak en Nederlands examen en Engels examen doen. Waar ik dan echt hard aan moet werken, is voor het Nederlands examen. Ik vind Engels gemakkelijker dan Nederlands, daarnaast is het Engelse examenniveau ook lager dan het Nederlands examenniveau. Nu ga ik mij eerst focussen op het rekenexamen dat ik over 2 weken heb en dan eind juli heb ik mijn laatste theorie-examen.

Ik heb bijna al mijn opdrachten af. Komende week ga ik drie keer bij een rekenles mijn opdracht uitvoeren. Ik moet namelijk drie keer directe instructie geven op verschillende fasen. Dan kan ik aankomend weekend mijn opdracht verwerken en de evaluatie schrijven. Dan heb ik nog twee opdrachten te gaan. Volgende week heb ik mijn Proeve van Bekwaamheid. Ik heb al een groot deel gedaan. Maar volgende week komt iemand van NTI. Bij de eerste Proeve van Bekwaamheid moet er altijd één beoordelaar van buiten zijn. Want die bepaald ook of mijn beoordelaar op school mij objectief kan beoordelen. Zo ja, dan hoeft er bij de volgende drie Proeve van Bekwaamheden niet meer iemand van NTI komen. Dat zou lekker zijn. Dus het weekend daarop kan ik dan mijn laatste dingen schrijven voor mijn eerste Proeve van Bekwaamheid. Heerlijk idee dat het einde wat betreft opdrachten en dergelijke in zicht is. In het begin dacht ik, pfff wat een werk. Nou, het was ook een werk! Sommige opdrachten waren pittig en was meer voor de leerkracht in opleiding dan voor onderwijsassistent in opleiding. Maar goed… einde is in zicht!

Zo, nu aan de slag met het voorbereiden van een opdracht voor de komende week.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.