Vandaag is het Halloween. Eigenlijk raar om dat op te schrijven want ik schrijf mijn column heel vaak al op vrijdag, dus ik heb eigenlijk nog geen idee hoe mijn weekend gaat lopen. Maar wel heb ik besloten dat Halloween vanaf morgen in gaat, zaterdag dus.

Zondag komt mijn beste vriend langs en hij blijft gezellig tot woensdag. Het is zo beetje onze traditie geworden om Halloween samen te vieren door naar niets anders dan enge films te kijken. En aangezien hij toch maandag en woensdag vrij heeft van zijn werk heeft hij dinsdag ook vrij genomen. Dus kunnen we lekker veel avonden samen griezelen.

Maar morgenavond (zaterdag) ga ik er alvast een begin mee maken, nog geen idee welke film ik dan ga kijken omdat sommige films zijn al ingepland voor de andere dagen. Ik heb veel aanraders gekregen van een goede vriendin die helemaal thuis is in de horrorwereld! Wel handig voor mij want daardoor weet ik wat ik echt moet kijken en wat ik gerust kan overslaan. Ik vertrouw op haar mening.

Ik besef eigenlijk dat het vanavond (vrijdag) al begint want ik ga verder kijken met de serie ‘Hemlock Grove’, lekker bloederige serie en onze Famke Janssen speelt in die serie samen de acteur Bill Skarsgård die de clown speelt in de film ‘It’. Ik heb nog aantal afleveringen te gaan, ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat.

Ik zit ook te denken om de komende dagen een horror boek te lezen. Ik bedoel dat hoort er wel bij. Ik denk dat ik dat ga doen, ik heb aantal boeken van Stephen King in mijn kast staan en wil in ieder geval een boek van hem herlezen, ‘Dodenwake’, in het Engels is het ‘Pet sematary’. Dat was één van de eerste boeken dat ik van hem las.

Natuurlijk is Halloween niet zomaar ontstaan. Ik lees dat het nieuwe jaar in de oude Keltische kalender op 1 november begon, dus 31 oktober was oudejaarsavond, All Hallows Eve (Allerheiligenavond). En de Kelten in Groot-Brittannië geloofden dat op die dag de overleden van afgelopen jaar probeerden een lichaam in bezit te nemen voor de komende jaar. Om die geesten af te weren zijn ze dus maskers gaan dragen. Dat is dus het oorsprong van Halloween.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.