Ik ging een weekendje naar Zeeland en ja hoor… het is weer raak met de trein! Echt, bij 95% van mijn trips naar Zeeland gaat het niet soepel. Maar dit keer is was het niet eens de schuld van de NS.

Ik kwam mooi op tijd aan in Rotterdam, dus kon ik op mijn gemak naar de trein richting Vlissingen lopen. Aangezien ik gewend ben om lange treinreizen te maken, ging ik mij helemaal installeren voor lange reis. Boek, brood en flesje water uit mijn tas gehaald en ik zat er helemaal voor klaar , stiekem hopen dat er niemand tegenover mij of naast mij gaat zitten. Dan werd er omgeroepen dat de trein even stil blijft staan op station in verband met een storing… Eerste gedachte… ja hoor, het was te mooi om waar te zijn! Sommige mensen stapten uit en ik dacht, “nuh… ik blijf zitten waar ik zit”. Want wat heeft het voor zin om eruit te stappen, want dan sta je stil op het station.

Ik ging maar alvast van mijn broodje met ei genieten en van een boek. Na de eerste hap 13335955_10209594669491818_5004536040576472765_nkomt een jongen terug en zegt dat wij uit de trein moeten stappen. Ik dacht, “yeah right! Je werkt niet eens voor de NS en je bent een broekie dus ik blijf mooi zitten waar ik zit”. Direct er na werd er omgeroepen dat wij de trein moesten verlaten. Geweldig… broodje weer in zakje stoppen en alles in mijn tas proppen. Zie ik op het perron op bord staan dat wij het station moeten verlaten. Het ging allemaal heel gemoedelijk en ik blijf maar denken “pffff, altijd als ik naar Zeeland ga!!!”

Buiten werd alles snel afgezet en dan maar wachten. Ik besluit maar Facebook en Nu.nl maar weer even op mijn mobiel te installeren zodat ik weet wat aan de hand is. De sfeer bleef rustig en gemoedelijk. Toen las ik dat het om verwarde man ging die had gezegd dat hij explosieven. Nou, en bedankt!!!

Na denk ik ruim een uur buiten te hebben gestaan, konden wij naar binnen. Gelukkig dat het droog was! Toen werd er omgeroepen dat tot drie uur de treinen nog niet konden rijden… geweldig!!! Maar nee hoor, gelukkig niet. Ik zat in de trein van 11:41 en het werd dus trein van 14:11. Ondertussen had ik mijn brood op, flesje water was bijna leeg en boekje uit.

In de trein ga ik me weer op nieuw settelen. Ik moet zeggen, qua drukte viel het me mee in de trein. Misschien voor Middelburgse begrippen erg druk maar voor Gouwenaar was het rustig.

Eindelijk om 15:46 kwam ik aan in Middelburg!!! Rest van het weekend was het erg gezellig en heerlijk!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.