Twee weken geleden moest ik stofzuigen in mijn slaapkamer. Altijd ging dat goed. Nu blijkbaar even niet, waarschijnlijk omdat ik wat gehaast was en slecht had geslapen ging het dus minder goed…

Ik zag het zo voor mijn ogen gebeuren… mijn kous verdween in het donkere gat! Ik hoorde een vreselijk geluid dat ik niet eens na kan doen, het werd opgeslurpt in het niets. Geweldig… nu even kijken waar die kous is geëindigd. Ik had gehoopt dat hij in de stofzuigerzak terecht was gekomen maar nope! Geweldig, daar gaat mijn rustige ochtend.

Even met een stok porren om te kijken waar mijn kous in de slang zit. Eerst dacht ik, hij zit er niet in. Het zal toch niet waar zijn, toch verdwenen in het niets. Ik bedoel, er wil nog wel eens iets verdwijnen in de wasmachine en dus het zou het mij absoluut niet verbazen als er ook iets is verdwenen in mijn stofzuiger. Misschien is het ‘Niets’ uit ‘Het oneindige Verhaal’ tot leven gekomen in mijn stofzuigerslang.
Maar nee, na de stok wat verder in de slang te duwen, voelde ik het. Even paar zetjes geven dan moet het kous toch vrij komen. Blijkbaar is de slang niet van plan om zijn prooi los te laten. Nou, wacht maar. Even flink duwen en krak zegt de stok. Geweldig… hoe moet ik nu die gordijntjes weer ophangen? Ander stok gevonden, wat dikkere stok. Want dat ding gaat het niet winnen van mij!

Zit er al wat beweging in? Volgens mij wel? Nee, toch niet… krak zegt stok nummer twee en een gedeelte ervan is helemaal verstrengeld met mijn kous! Begrijpelijk dat mijn kous niet alleen wilde zijn in zo’n akelig slang. Oké, dan maar agressief geweld gebruiken. Googlen hoe duur een nieuwe slang is en de oude opensnijden. Deurbel gaat, mijn goede vriend is er. Ik zei tegen hem, ik heb een klusje voor je, je mag Googlen. Ondertussen besloot ik maar de slang af te maken en mijn kous te bevrijden. Wat voelde het goed om met een mes te keer kunnen gaan en de slang op twee plekken open te kunnen snijden.

Als mijn kous een sprekende kous was dan had hij gehoest, gekucht en misschien zelfs Vrijheid geroepen. In mijn hoofd klinkt het meer als ‘Freedom!’, je weet wel van de film ‘Braveheart.

Maar goed, ondertussen gekeken voor een nieuwe slang maar het was goedkoper om een nieuwe stofzuiger te kopen die in de aanbieding was. Wel moet ik zeggen dat mijn oude stofzuiger en diens voorganger er wel rekening mee hebben gehouden wanneer stofzuigers in de aanbieding zijn, want ook nu weer heb ik er eentje kunnen kopen in de aanbieding.

Dus mijn dag verliep anders dan ik gepland had. En ik wil graag geloven dat ik uiteindelijk als de winnaar uit de strijd ben gekomen al betwijfel ik of het echt zo is.

Ps: voor het geval dat je mocht afvragen…de gordijntjes hangen op twee gebroken stokjes.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.