magistrium

Call, Tamara en Aaron zouden veilig moeten zijn op het Magisterium. Eigenlijk zouden de drie vrienden zich bezig moeten houden met toetsen en magische wedstrijden, maar na de plotselinge dood van een van hun klasgenoten moeten ze een sinistere moordenaar zien op te sporen… en ze zetten daarbij hun eigen leven op het spel. Ze komen erachter dat magie zo goed of slecht is als de persoon die het gebruikt en dat het in de verkeerde handen ongelofelijk veel kwaad kan doen. Tenzij het op tijd wordt gestopt…

Aaron verbleef heel de zomer bij Call en Alastair. Al snel zouden ze weer naar Magisterium terugkeren, voor het Brons-jaar. Het jaar van de vecht- en vliegspreuken. Maar eerst was er nog een overwinningsfeestje ter ere van het feit dat ze de Vijand des Doods hadden verslagen. Call, Aaron, Tamara, Jasper kregen allemaal al hun polsband voor het Brons-jaar met een glinsterende rode berilsteen voor hun heldendaad. Na de huldiging begint het feest, maar Aaron en Call moeten eerst nog mee naar een vergadering. Daarin wordt hun medegedeeld dat alle chaosdieren rondom Magisterium moeten worden vernietigd. Call maakt zich zorgen om Brutus zijn chaoswolf.Call is er met zijn gedachten niet bij, totdat hij van Jennifer een briefje krijgt afkomstig van Celia. Eigenlijk weet Call niet wat hij ervan moet denken waarom ze hem alleen wil spreken. Als Tamara en Aaron ineens voor Call zijn neus staan, wil hij uitleg geven. Maar op dat moment is er een oorverdovende knal, de kroonluchter in de prijzenkamer is naar beneden komen donderen. Zowel Call als Tamara liggen tussen de scherven op de grond. Call voelt een getrek en ziet dat Aaron chaosmagie gebruikt. Niet veel later stormen alle hoge leden de kamer in en beschuldigen Call en Aaron over het geklooi met chaosmagie. Als blijkt dat het bewuste briefje niet van Celia is, gaan ze op zoek naar Jennifer, maar dat loopt totaal anders af dan ze verwachten. In het Brons-jaar wordt verwacht dat ze alles gaan leren over hun persoonlijke verantwoordelijkheid. Maar nog geen les erna gaan ze met de hulp van Dolf de hagedis dieper de tunnels in, om te kijken wie er bij de grote gevangene elementwezens zijn geweest. Maar ook daar vinden ze geen antwoorden, als Anastasia een van de machtigste vrouwen van de leden, de bewaker blijkt te zijn en ze weer naar hun kamers worden gestuurd. Het plan Call als lokaas te gebruiken loopt ook helemaal verkeerd af. Aaron moest chaosmagie gebruiken om Call in zijn eigen slaapkamer te bevrijden van een elementwezen. Ze komen erachter dat het elementwezen die in Call zijn slaapkamer zat, Skelmis was. Een elementwezen die in hun eigen cellen zat opgesloten. Nu kreeg Anastasia de beschuldiging dat zij niet goed had opgelet. Maar haar systeem van beveiliging was zo perfect dat kon niemand kraken. Toch eiste de leden dat ze uitleg gaf. En dat was de reden waarom Call juist nu naar haar kamer wilde om de sleutel te stelen en zo verder te zoeken wie er bij de elementwezens waren geweest. Bedoel als zelfs de meesters het al niet konden oplossen, dan moesten ze het zelf maar proberen, maar of dat nou zo’n goed idee is?

De magische cover waarin de kleur en titel alleen is veranderd, heeft al gelijk weer je aandacht, zo mooi. Zoals schrijvers de magie hebben om je mee te trekken in hun verhaal, heeft deze serie nog iets unieks, het leest vanaf het begin gelijk al of je deel uitmaakt van het verhaal. Daarom kom je heel erg snel weer in het verhaal. Er zit weer volop spanning en magie in het verhaal. De zoektocht naar de spion waarin ze iedere keer weer een stap dichterbij komen, zet zelfs jou aan het denken. Maar wat toch wel het meest bijzonder is, is toch wel de beschermende band die de groep heeft, sinds Call wordt bedreigd. Op het einde gebeurt er iets ongelooflijks, waarvan ik haast zeker weet dat niemand dat zou verwachten. We zitten pas op de helft van deze serie, maar wat staat ons nog allemaal te wachten?

Uitgeverij: Moon
ISBN: 9789048835492
Aantal pagina’s: 272
Prijs: € 17,50

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.