De afgelopen week had ik het druk en elke dag had ik wat met mensen te maken zodat ik het vandaag (zaterdag) echt even gehad heb met mensen. Dan komt mijn introverte kant heel erg sterk naar voren. Ik wil dan gewoon even geen mensen om mij heen of aan de telefoon. Want soms kost het mij wat meer energie om te bellen of beter gezegd te luisteren. Want ik kan dan het liplezen niet als ondersteuning gebruiken.

En soms moet ik me gewoon even af kunnen sluiten van de wereld om mij heen, maar dat gaat niet altijd. Want op dit moment zitten mijn ouders midden in de verhuizing en met mijn zus gaat het even niet denderend dus we hebben daarom ook besloten om de kerst dit jaar anders te vieren. Dat geeft ons allemaal even wat meer rust. Dus ja, als ze bellen… Wel het voordeel met mijn zus is dat wij altijd beeldbellen, dat scheelt wel. Tussendoor probeer ik mijn ouders hier en daar te helpen want mijn moeder is op dit moment helaas even niet mobiel. Maar ze hebben de tijd genomen om te gaan verhuizen. Gelukkig geen verfwerk. De vloer in de slaapkamer ligt er al en wij gaan maandag met de andere slaapkamer aan de slag en dan de woonkamer.

Maar vorige week hebben we gezellig het 50ste trouwjaar van mijn ouders gevierd door naar een kookworkshop te gaan. Ze wisten van niets en het is een gezellige avond geworden. Mijn oom en tante waren er ook bij en wat hebben wij heerlijk gekookt! Dat was een leuke onderbreking.

Als vrijwilligster had ik minder last van mijn introverte kant omdat het maar enkele dagdelen waren. En nu ben ik twee hele dagen bezig en door de verhuizing van mijn ouders bellen ze wat vaker, wat begrijpelijk is. Daarnaast heb ik natuurlijk nog wekelijks mijn bezoeken aan mw. B. Heb ook even fysio gehad, maar daar ben ik nu gelukkig weer klaar mee.

Dus ik probeer nu weer even mijn grenzen te stellen en aan enkele vrienden om begrip vragen of we even onze wekelijkse telefoontje kunnen overslaan of om mijn afspraak met andere vrienden wat aan te passen. Gelukkig begrijpen mijn vrienden het en ze weten dat ik introvert ben. Het is simpelweg even prioriteiten stellen. En dat zal ik wel blijven doen tot aan het eind van het schooljaar. Want ik wil heel graag mijn stage in één school afronden. Ik weet waar ik het voor doe en daar heb ik het wel voor over en als er mensen zijn die dat niet begrijpen… tja, dan is dat niet mijn probleem.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.