Instagirl is een meeslepende en actuele jeugdroman van bekroond auteur Annette Mierswa. Hoe ver ga jij om meer volgers en likes te krijgen op Instagram? Wie zijn je ware vrienden? Een onvergetelijk verhaal voor lezers vanaf 12 jaar.

Isi’s nieuwe klasgenoot Kim ziet eruit als een ware YouTube-ster. Isi is onder de indruk, zeker als ze merkt dat Kim megapopulair is op Instagram.

Dat wil Isi ook wel. Ze besluit als Easy4Ever een nieuw beeld van zichzelf te creëren op Instagram, volwassener. Zal Matteo onder de indruk zijn? De likes stromen binnen en zelfs Kim ziet haar ineens staan. Van haar leert Isi hoe ze er op selfies perfect kan uitzien, maar dat gaat niet vanzelf. Ze moet er wel wat voor doen…

Instagirl vertelt het verhaal van Isabelle, ook wel Isi genoemd. Wanneer de ouder van Isabelle gaan scheiden en haar vader meteen naar Tokyo verhuisd verander haar leven op slag. Isi besluit om het allemaal meteen anders te doen. Ze koop nieuwe kleren en meet zichzelf een nieuwe ‘ik’ aan. Maar dat lijkt niet genoeg. Dan komt Kim bij haar in de klas en zij is alles wat Isi wil zijn. Dankbaar slurp Isi alles op wat Kim haar voorhoudt maar dat heeft desastreuze gevolgen. Isi ziet haar eigen vriendinnen niet meer staan en geeft alles om steeds meer volgers te krijgen op social media. Met haar moeder heeft ze veel ruzie, terwijl die enkel probeert om tot Isabelle door te dringen. Isi is echter niet voor rede vatbaar en ziet Kim als een soort heilige.

Instagirl is een boek wat eigenlijk elk meisje in de puberleeftijd zou moeten lezen want het geeft bijzonder goed weer hoe je (bijna) kan bezwijken aan de druk van buitenaf. Hoe het mis kan gaan als je verkeerde vrienden krijgt. Bijzonder is om te lezen hoe de moeder van Isabelle ziet hoe het verkeerd loopt en er alles aan probeert te doen om tot Isabelle door te dringen. Het boek bevat een duidelijk signaal dat social media niet zonder gevaar is en kan zorgen voor een hoop problemen bij jonge meiden die wat onzeker kunnen zijn. Gelukkig laat het boek ook zien dat er een weg terug is en dat er altijd een oplossing is. Instagirl is een leuk boek om te lezen, maar zeker ook erg leerzaam.

Uitgeverij: De Fontein
ISBN: 9789026149115
240 pagina’s
Prijs: € 15,99

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.