Nog even dan is het weer Koningsdag. Ik heb nog steeds moeite met het woord, een stemmetje in mijn hoofd zegt dan, fout, fout, het is Koninginnedag. Wel is Koningsdag veel makkelijker woord om te spellen dan Koninginnedag.

En door de Koning zijn er nu ook Koningsspelen op scholen, heerlijk voor de kinderen. Lekker rond rennen of wat ze ook mogen en gaan doen op zo’n dag. Mmmm, dan probeer ik even terug te halen of wij op school er iets mee deden. Eerlijk gezegd… compleet blanco. Kortom, ik kan het mij niet herinneren. Wel kan ik mij herinneren dat er bij mij thuis in de buurt wel van alles gebeurde. Fiets versieren, dan met z’n allen achter paard en wagen fietsen door de buurt. Later op de dag zijn er diverse activiteiten voor de buurtkinderen. Ook op mijn pleintje werd er dan wat georganiseerd, als ik het goed heb. In ieder geval kan ik mij wel herinneren dat er activiteiten waren in mijn buurt, maar op school… blanco! http-www-kccaleidoscoop-nl-digidact_c02-uploadda
Ik weet niet of de buurt het nog zo uitgebreid viert, ik weet wel dat het minder werd in de laatste jaren dat ik daar woonde. Maar ja, ik heb ook geen kinderen dus ik let daar niet meer op.

Met Koningsdag doe ik nooit wat bijzonders. Ik kijk dan eventueel TV als ik het niet vergeet maar verder nee. Ik ben geen mens die graag de drukte opzoekt, dus vind ik het prima om zo om op afstand alles te bekijken.

Even snel Googlen waar dit jaar Koningsdag is, ik weet het, ik houd het slecht bij waar het is. In ieder geval niet in mijn stad, dan had ik dat wel gemerkt. Gevonden, in Tilburg. Het programma ziet indrukwekkend uit en zo te zien heel informatief over Tilburg. Zo’n Koningsdag is natuurlijk altijd de beste pr die een stad zich kan toewensen. Als ik heel eerlijk ben, ik kan mij niet heugen of ik eigenlijk wel ooit in Tilburg ben geweest. Maar ja, ik kan mij niet veel herinneren dus dit zal ook geen uitzondering zijn.

Ik wens jullie een heel fijne Koningsdag toe!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.