Ik zit te staren naar mijn scherm en probeer een onderwerp te bedenken waarover ik wil schrijven. Want ik wil er toch een gewoonte van maken om elke week wat te schrijven, maar ja… niet elke week heb ik zo’n creatief moment/inspiratie. Nou ja… misschien wel, alleen voel ik niet de behoefte om alles wat ik denk te delen. Even kijken waar ik allemaal over heb geschreven de afgelopen periode.

Ik heb een onderwerp en tja… dat is een boekgerelateerd onderwerp. Vorig jaar deed ik mee met de Hebban leesuitdaging. Helaas heb ik die uitdaging niet in 1 jaar vol kunnen maken dus ik ga er gewoon vrolijk mee verder tot ik alle categorieën heb gehad, ik heb er nu nog twee te gaan. Dit jaar heb ik Goodreads uitdaging erbij gepakt. Ik merk dat ik het toch wel leuk vind om met zo soort uitdagingen te gaan lezen. Beide uitdagingen zijn eigenlijk hetzelfde, alleen ik ben wat actiever op Goodreads dan op Hebban. Dus daarom heb ik dit jaar gekozen voor Goodreads.

De uitdagingen zijn namelijk om uit elke categorie een boek lezen. Zoals ik vorig jaar al merkte, kom ik daardoor in aanraking met boeken die ik anders nooit zou hebben opgepakt of juist nooit uit die categorie iets had gelezen. De sport is dan ook om te gaan zoeken naar een boek die in de desbetreffende categorie past. Alleen dit jaar wordt het wat lastiger omdat ik niet meer lid ben van de bibliotheek. Dus moet ik eventueel lenen van familie en vrienden. Gelukkig heb ik ze voor het grootste deel uit mijn kast kunnen halen. Ook betekent het, dat ik sommige boeken weer ga herlezen, maar dat vind ik niet erg. Ik bedoel, ik vind het echt geen grote opgave om Harry Potter weer opnieuw te lezen. En verder hoop ik dus bij familie en vrienden het boek te kunnen vinden dat bij een bepaald categorie past. Ik heb volgens mij nog bij Goodreads uitdaging 6 categorieën openstaan. Ik heb er nu twee te leen van mijn ouders. En van een vriendin heb ik hier een stapel liggen en heb ik er al een paar kunnen gebruiken voor aantal categorieën. Sommige boeken passen wel in meerdere categorieën maar ik lees liever per categorie een boek. Het is wel handig als je niet heel veel leest, dan kun je één boek gebruiken voor meerdere categorieën.

Nou toch nog een onderwerp gevonden en over boeken praat ik graag!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.