Dit jaar heb ik mijn moestuintje weer opgepakt. Vorig jaar had ik door studie gewoon geen tijd om me er mee bezig te houden. Dus heb ik het dit jaar het weer opgepakt.

Natuurlijk heb ik weer radijsjes gedaan en dat gaat altijd wel goed. Behalve de tweede keer, hallo slakken… Serieus, hebben die slakken zoveel geduld om helemaal van beneden naar mijn balkon te klimmen! Want sla kwam lekker uit… weg was het! Broccoli… en weg was het! En ga zo maar door. 

Wel hebben ze de uien laten staan en de bonen, gelukkig toch nog wat. O ja, wortels! Sommige werden zo groot dat ze een bocht gingen maken toen ze de bodem van de bak hadden bereikt. Dus toch nog wel wat, ondanks die slakken…

Alleen ga ik het volgende jaar het bij 1 bak houden. Ik wil wat meer planten voor de bijen. Het was dit jaar zo fijn om de bijen rond zien te vliegen, van de ene plant naar de ander. In het begin dacht ik, komen ze wel zo hoog? Maar gelukkig wel. Dus ik heb daarom besloten de ene bak voor moestuintje te gebruiken en de andere bak vol met planten waar de bijen rond kunnen dwalen tussen de planten. Dat ze heerlijk overal met hun neusje erin kunnen. 

Wel wil ik de komende winter kijken welke planten ik moet kopen en wanneer zodat de bijen zogezegd de hele jaar door wat kunnen halen. Het kan eenjarige plant zijn of meerjarige plant zijn. Dus daar ga ik even de tijd voor nemen en dan heb ik toch een heerlijk groen balkon waar de hele jaar door wat te bloeien valt. 

Ik heb nu wel alles opgeruimd van mijn balkon, parasol en bamboegordijnen zijn weer in de berging, stoelen staan onder een plastic hoes. Alleen nog even water uit de parasolhouder laten lopen. Kunstgras laat ik lekker liggen. Ik ben blij dat ik toch dit jaar dingen heb gekocht voor mijn balkon. Het zat niet in de planning maar wat ben ik blij dat ik toch maar ervoor ben gegaan. Want nu geniet ik ervan. Nu hoef ik geen geld te sparen voor het balkon. Dat is dus ook wel fijn. Dan kan ik even doorsparen voor mijn slaapkamer. Die is nog niet helemaal klaar. 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.