Vorig week zaterdag heb ik mijn moestuin gedaan. Het was er weer tijd voor en het was heerlijk weer. Aangezien ik toch alleen ben heb ik dit keer van enkele soorten minder gezaaid en van enkele andere soorten meer omdat ik dat lekker vind.

Ik vind het allemaal wel spannend omdat ik vorig jaar pas laat ben begonnen, dus ik voel me nog een beginneling. Wat gaat wel goed en wat niet. Ik heb nu zelfs ook 20180414_115109wat in de kweekbak gezet. En dan  maar kijken waar de zon staat zodat ik mijn kweekbak van de keuken naar de woonkamer moet verplaatsen. Ook al moet het afgedekt blijven met theedoek maar de bak moet wel in de warmte.

 

Twee moestuinbakken zijn helemaal klaar en er zitten al diverse zaadjes in. In de pot heb ik oost indische kers gezaaid, dat is een natuurlijk bestrijdingsmiddel tegen ongewenste kleine beestjes. Althans dat zeggen ze, eerst zien en dan geloven. Ik moet nog een cranberry plant planten en de houten bak ontdoen van oude aarde en dan er een nieuwe doek in doen. Dan kan ik die bak ook gebruiken. En daar wil ik dan vooral zaadjes in zaaien waarvan de planten omhoog klimmen. Ik ga er namelijk 20180416_164823een rek aan bevestigen waardoor ze steun krijgen als ze omhoog groeien.

Ik vind het wel leuk om te zien als de eerste groene blaadjes uit de aarde tevoorschijn komen. Dan denk, yes! Maar dan nog is het afwachten of het wat wordt of niet. Wel vind ik het leuk dat ik straks met bepaalde groenten mezelf kan voorzien en wetende dat het heerlijk vers is en dat ik alleen maar hoef te pakken wat ik nodig heb.

Ik vind het heerlijk spannend!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.