Beste wensen allemaal! Ik hoop dat jullie heerlijke dagen hebben gehad?

Helaas waren er in december geen columns van mij want ik was ziek geworden en had daardoor geen inspiratie om wat te schrijven. En natuurlijk ook allerlei voorbereidingen voor de Kerst. Kerstcadeaus kopen voor de kerstavond en kerstdiner was bij mij. Normaal kies ik vaak recepten uit om te koken maar doordat ik me niet lekker voelde, heb ik het mezelf lekker gemakkelijk gemaakt, kaasfondue. Iets wat wij allemaal toch lekker vinden. Het was erg gezellig!

Elke jaar rouleren wij. Kerstavond was bij mijn zus en kerstdiner bij mij. Dit jaar ben ik vrij want dan is de kerstavond bij mijn ouders en kerstdiner bij mijn zus. Vroeger was het altijd bij mijn ouders maar op een gegeven moment zei ik, waarom gaan we niet rouleren dan komen de beide avonden niet altijd op mijn ouders neer.

Onze kerstavond is niet altijd op kerstavond zelf omdat het voor de een wat beter uitkomt om paar dagen eerder te vieren. En gelukkig zijn wij in die dingen makkelijk. Dan liggen alle cadeautjes onder de boom en hapjes staan op tafel. Alleen bij ons kun je niet zomaar een cadeau of iets lekker pakken. Nee, je moet erom spelen! Mijn zus heeft in haar jonge jaren een speelbord gemaakt, zij verveelde zich en had een creatieve bui. Ik denk dat wij zo 25 jaar of meer op die manier onze kerstavond vieren.
Kom je op letter A dan mag je cadeau voor jezelf pakken, B was…. volgens mij dat je dan lekkers mocht pakken, C betekende een beurt overslaan, D, E en F was of een cadeau pakken voor je linker buurvrouw/-man of een cadeau met de ogen dicht pakken of een cadeau voor pakken voor je rechter buurvrouw/-man. Ik weet de laatste drie niet meer uit mijn hoofd.
Dan heb je nog een aantal van die teksten waar je op komt te staan. Als je er op stond dan mochten de anderen lekkers pakken behalve jezelf, of je mocht zelf wat pakken of nog een keer gooien en vooruit of achteruit spelen.

Kortom, zo wordt de avond veel leuker. Want soms wil je heel graag wat lekkers pakken maar je hebt gewoon pech. Of je hebt pech dat je regelmatig op moet staan op cadeaus te pakken voor een ander maar niet voor jezelf. Het is een avond vol met gelach. Het is gewoon leuker dan wanneer je elkaar cadeaus geeft. En het draait niet om de cadeaus maar om de gezelligheid en de tijd met elkaar.

Nogmaals beste wensen voor 2018 en dat het een mooi, warm, liefdevol jaar mag worden voor jullie!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.