Ik denk dat ik er wel eerder over de oorstukjes heb geschreven en oorontstekingen. Ja, helaas nog steeds problemen ermee. De KNO weet het eigenlijk ook niet meer… Dus de volgende stap is oorstukjes verzilveren.

Ontsteking/irritatie zit helaas in beide oren. Oordruppels of een crème helpt wel maar als ik er mee stop dan komt het weer terug. Dan moet het echt aan de oorstukjes liggen. Een aantal jaren geleden werd ik plots allergisch voor acrylaat, een materiaal waar de oorstukjes van gemaakt worden. Er kon een coating over heen. Bij mijn vorige hoortoestellen had ik een heel ander soort oorstukjes wat prima ging. Helaas ging die hoortoestelwinkel weg en ik ga niet daarvoor naar Woerden. Dus bij mijn nieuwe hoortoestellen kreeg ik eerst een soort rubberachtige oorstukjes, maar ik had van die oorstukjes continue last van drukpijnen. Elke keer werd er wat van afgehaald enz… maar het hielp niet. Uiteindelijk toch maar weer naar de harde oorstukjes en dan een coating eroverheen.

Gaandeweg kwamen er wel wat irritaties. Ook merkte ik dat mijn gehoorgang wat nauwer werd, daardoor werd het soms lastiger om een oorstukje in te doen. De irritatie ging over in een ontsteking en pijn aan beide oren. Absoluut geen pretje. Ik kreeg oordruppels van de huisarts. Zodra ik weer zonder mocht, kwamen de klachten weer terug. Omdat het maar voortduurt, ben ik naar de KNO gegaan. Daar kreeg ik een crème, dat hielp niet echt. Kweekje afgenomen, er waren 2 bacteriesoorten, maar dat hoorde bij die ontstekingen. Dus geen abnormale afwijkingen. Kreeg een ander crème mee. Hetzelfde verhaal… Ik stop, klachten komen terug! Echt waardeloos!! Want als ik daar last van heb, jeukt het dus, ga ik met het oorstukje heen en weer om die jeuk weg te krijgen. De irritatie wordt daardoor vergroot.

Vorige week ben ik weer bij de KNO geweest. Hij weet het ook niet meer. Er is nog een optie, oorstukjes laten verzilveren. Alleen als ik dat eenmaal doe dan kunnen de oorstukjes niet meer worden bijgeslepen als het nodig is. De oorstukjes moeten echt goed zitten voordat dat gedaan wordt. Ik hoop dat dat gaat helpen, want de allerlaatste optie zie ik niet zitten. Dat is een BCD oftewel bone conduction device. Dat is een botverankerd begeleidinghoortoestel. Het geluid wordt dan via een titaniumschroef, die op je schedel vast zit, naar het binnenoor geleidt. Het geluid komt niet meer via de gehoorgang maar via die titaniumschroef binnen. Het betekent dat het een kleine ingreep wordt en het lijkt op een CI alleen het hoortoestel ziet er anders uit. Daardoor kan het ook zijn dat de geluiden heel anders klinken. Dat houdt in, weer opnieuw leren geluiden herkennen. Ze zeggen niets voor niets, als je een hoortoestel hebt van een bepaald merk en je bent er tevreden over, blijf dan bij dat merk. Want het geluidverschil tussen de hoortoestellen kan ook groot zijn als je overstapt naar een ander merk.

Maar de audicien van de winkel waar ik geweest ben, geeft niet op. Zij heeft gebeld met de fabrikant die de oorstukjes maken of er nog alternatieven zijn. Er is nog een optie. Een 3D oorstukje, dat is van een compleet ander materiaal en dat lijkt op iets dat tussen rubber en harde oorstukjes in ligt. Ik ben benieuwd en hoop echt dat dat de oplossing is! Volgende week maandag heb ik een afspraak om nieuwe oorafdruk te maken. Dat houdt in dat ik het weekend daarvoor zo min mogelijk de hoortoestellen mag dragen zodat mijn oren niet geïrriteerd zijn en goede afdrukken van gemaakt kan worden. Ik ben benieuwd!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.