Pfff, verslagen schrijven is absoluut niet mijn ding! Columns schrijven en dergelijke, daar heb ik geen problemen mee. Maar wel met verplichte verslagen met soms rare vragen die je moet beantwoorden. Daarnaast, zoals jullie weten, heb ik wat moeite met Nederlands en dan ga ik erg twijfelen over zinnen of die wel of niet goed lopen. Kom ik duidelijk over? Heb ik die vraag wel duidelijk en concreet beschreven en benoemd? Daardoor kost het mij nog meer tijd. Ik lees de verslagen dan gerust 5 keer door en corrigeer hier en daar weer wat. Maar toch blijven er altijd fouten in zitten. Het gaat nog wat worden met het Nederlands examen.

Bij elke opdracht moet ik een reflectieverslag schrijven, daar staan punten op die je in je verslag moet beantwoorden. En dan ook nog het START formulier. START staat voor Situatie Taak Actie Resultaat Transfer. Dat vind ik wat minder lastig dan het reflectieverslag. Maar goed, het moet gebeuren. Ik moet zeggen dat de stage-opdrachten van 20 jaar geleden toch heel wat gemakkelijker waren dan nu!

Niet alleen waren de opdrachten gemakkelijker maar ik moet nu ook een portfolio bijhouden. Dat heb ik nog nooit hoeven te doen in mijn leven. Dus nog een factor, dat nieuw is voor mij. En als ik aan het eind van mijn opleiding het inlever en het klopt niet… dan mag ik het aanvullen maar dat kost ook tijd. En aangezien ik een perfectionist ben, wil ik het allemaal wel meteen goed doen!

Eén opdracht heb ik al ingeleverd bij mijn stage-adviseur, een andere opdracht ga ik van de week mailen naar mijn werkbegeleider/collega. En ik ben nu met de derde bezig, die wil ik vandaag (vrijdag) af hebben. In totaal heb ik 17 opdrachten, waarvan de eerste acht bij de eerste kerntaak horen. Daarvan heb ik er zeven al uitgevoerd. Dus het is nu een kwestie van schrijven.

Ik heb twee weken geleden mijn vierde examen gehaald voor mijn tweede kerntaak, dus heb ik alvast de twee opdrachten gepakt die bij deze kerntaak horen. Pffff, ik moet een presentatie houden voor enkele van mijn collega’s. Daar heb ik een hekel aan, maar goed, het is niet anders. Ook weer een punt om aan te werken. Ik ben prima in staat om een presentatie te houden maar liever 1 op 1.

Tussendoor leer ik voor examen 5 en in januari kan ik ook examens voor rekenen, Nederlands en Engels gaan inplannen. En dan heb ik nog twee keuzevakken waarvan ook één examen is. Nu ik naast mijn stage mijn vierde examen heb gehaald, heb ik alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken. Het is een kwestie van goed plannen en duidelijke grenzen aangeven.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.