De scholen gaan weer open. Wel heb ik heb daar gemengde gevoelens over, net als velen denk ik. Ik ben wel blij weer aan de slag te kunnen en iedereen weer te zien.

Op het moment van dit schrijven is het maandagochtend en ik heb straks een bijeenkomst op school. Mijn school heeft er voor gekozen dat de leerlingen dinsdag pas naar school gaan. Vanmorgen krijg ik meer te horen over hoe en wat de richtlijnen zijn, dus niet alleen de RIVM richtlijnen maar ook van de school zelf. Dan ga ik samen met mijn collega kijken in het lokaal. Wat en hoe moeten wij het veranderen? Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat en hoe lang het zal duren voor wij allemaal gewend zijn. Het zal lastig zijn om steeds tegen de kinderen te moeten zeggen, op afstand blijven. Want ze hoeven geen afstand onderling te houden maar wel naar de leerkrachten toe. Ik weet uit ervaring dat sommige kinderen gewoon nabije troost zoeken als er wat gebeurd is. Dat ze dan gewoon graag dichtbij je willen zitten. Ze zijn 6-7 jaar. Dus ik ben erg benieuwd.

Verder ben ik ook benieuwd hoe de pauzes worden geregeld. Er zullen meerdere pauzes komen volgens mij om er voor te zorgen dat de leerkrachten wel continue die afstand kunnen houden van de kinderen. Wat wel al duidelijk is, is dat de kinderen die door de ouders worden opgehaald een kwartier eerder uit school gaan. Daarna de kinderen die worden opgehaald door busjes. Daardoor bewaak je de uitstroom beter.

Ik ben wel blij dat ik nu gewoon weer stage mag lopen. Eerst werd er mij verteld dat ik pas twee weken later mocht beginnen want dat was de richtlijn vanuit het hoofdkantoor, maar vrijdagavond voor de vakantie kreeg ik een bericht dat ik gewoon na de vakantie mag beginnen. Dus daar ben ik erg blij mee. Daarnaast heb ik toegezegd gekregen dat ik in principe mijn stage daar na de zomer kan afmaken. Alleen hoe en wat is nog niet duidelijk, wat logisch is. Tegen de zomer is er een beter beeld hoe en wat de groepsamenstellingen zijn en welke leerkracht voor welke groep staat. Want het is mogelijk dat wij 1 groep minder hebben na de zomer. Want de uitstroom is groot waardoor groep 4 en 5 mogelijk 1 klas wordt. Het geeft wel rust wetend dat ik gewoon daar mijn stage kan afmaken.

Het eerste examen dat ik heb is 22 juni, rekenexamen. Mijn laatste theorie-examen heb ik eind juli. Verder heb ik dan nog in november en januari examens staan, Nederlands en Engels. Dus uitgeleerd ben ik voorlopig niet maar de druk is wel minder. Ik heb voor mijn gevoel gewoon wat meer tijd en ruimte, ook wat betreft mijn opdrachten. Mijn doel is om voor de zomer in ieder geval de laatste vier praktijkopdrachten afgerond te hebben en mijn eerste proeve van bekwaamheid achter de rug heb. Na de zomer doe ik dan wel de rest.

Ik voel me prima en tevreden en heb er zin in!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.