Het nieuwe jaar is weer begonnen!

Iemand nog goede voornemen gemaakt? Ik niet, dan hoef ik ook niet bang te zijn dat ik teleurgesteld raak in mezelf. En daarnaast heb ik ook zoiets, als ik later in het jaar iets voorneem om te willen gaan doen dan waarom niet meteen. Want op dat moment denk ik er aan is de motivatie er. Helaas verdwijnt die net zo snel als het opkomt.
Ik hoop van harte dat de degenen die wel voornemens hebben gemaakt het volhouden, vraag anders om hulp om het door te zetten en wens jullie succes!

Helaas, zoals gewoonlijk, geen witte kerst. Ik las dat in 2010 de laatste officiële witte kerst was geweest. Ongelooflijk, al 6 jaar geen witte kerst! Maar ja… dan lees ik dat er sinds 1901 slechts 8 keer een officiële witte kerst is geweest. En in deze eeuw hebben wij er al twee gehad, en het is unicum want het waren twee kersten achter elkaar, 2009 en 2010. Tja… als zoiets gebeurd dan verwacht je eigenlijk bijna dat het elke kerst gaat gebeuren. We hebben wel eens sneeuw gehad met de kerst maar het was dan natte sneeuw, dat telt dus niet mee.

Toch wel leerzaam om even naar te Googlen, dan komen er interessante feitjes naar voren zoals het bovenstaande. Of het nuttige feitjes zijn, ach… Het hoeft niet altijd nuttige bezigheid te zijn en ik heb het nu opgezocht in verband met deze column.

Ik hoop toch wel dat een paar witte dagen krijgen, want de winter is nog maar net begonnen. En ik hoop dat het in een weekend gebeurd zodat mensen doordeweeks geen hinder hebben wanneer ze naar school of werk moeten. En in het weekend is het iets minder erg als NS van slag raakt zodra het gaat sneeuwen. Of is het dat ProRail van slag raakt?

Ik kijk uit om dan weer even door sneeuw te kunnen wandelen tot het te glad wordt. Dan mag het wel weer over zijn. Maar ja, wij zijn ook nooit tevreden, in elk seizoen is er wel wat. Alhoewel ik minder klachten hoor over lente. In de zomer is het vaak te warm, in de herfst te nat en in de winter (als het sneeuwt) te koud en te glad. Hoewel winter en herfst vaak nu wel samen hand in hand gaan van te nat.

Maar goed, van mij mag het een weekendje sneeuwen, dat de wereld weer even sprookjesachtig wordt. Dat ik even in sneeuw kan wandelen om dan daarna op de bank te kruipen met goed boek en warme chocolademelk.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.