Zo, met de studie gaat het lekker! Weer geslaagd en dit keer had ik niet zo grote twijfels erover als bij de vorige twee. Nu nog drie theorie-examens te gaan, daarnaast heb ik ook nog examen van Engels, Nederlands en Rekenen.

Het is toch heerlijk motiverend als je examens in 1 keer haalt! Ik heb meteen het volgende examen weer ingepland en als ik op deze manier doorga dan ben ik misschien zelfs eerder klaar met mijn studie dat ik had ingepland. Maar natuurlijk houd ik wel in de gaten dat ik niet over mijn grenzen heen ga. Ik weet niet hoe het gaat als ik stage ga lopen. Ik heb wel al een aantal dingen bedacht en hoe ik duidelijk mijn grenzen ga stellen en bewaken.

Daarnaast wil ik, als het haalbaar is, nog wel mijn vrijwilligerswerk blijven doen. Ook al is het soms even wat werk, maar ik haal er ook veel voldoening uit. De mensen zijn zo blij en dankbaar dat ik en anderen de tijd nemen om hen te helpen. Maar ook hierbij moet ik mijn prioriteiten in de gaten houden. Studie is gewoon op dit moment het belangrijkste.

Als ik niet op mijn grenzen let en deze ook niet aangeef aan anderen, dan loop ik mezelf weer voorbij en dat heb ik al vaak genoeg gedaan. Mijn leven is nu weer eindelijk redelijk op de rit en dat wil ik zo houden. Gelukkig heb ik heel begripvolle vrienden en zij begrijpen het ook als ik de komende periode niet zo flexibel ja op afspraken kan zeggen.

Ik ga zo even studieplanning maken omdat ik nu niet alleen theorie heb maar ook moet voorbereiden voor twee praktijkdagen die eraan komen. En ik heb één deel van Engels examen al ingepland. Ook al is het pas in februari en ik goed ben in Engels wil ik niet al te vanzelfsprekend aannemen dat ik met gemak alles haal. Ik moet even bewust worden dat ik alles in Brits-Engels of Amerikaans-Engels spreek en schrijf. En oefenen voor het examen natuurlijk.

Maar goed… ik ga met volle moed heerlijk verder!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.