VEGAN IN 5 IS EEN KOOKBOEK VOOR IEDEREEN, NIET ALLEEN VOOR VEGANISTEN!
Wil je af en toe vegan koken, maar weet je niet waar te beginnen?
Denk je dat het duur is?
Weet je niet waar je de ingrediënten kunt vinden?

Steeds meer mensen eten zo nu en dan plantaardig. En dat is precies wat de auteurs willen laten zien: hoe je heel gemakkelijk en verrassend veelzijdig wat vaker een vegan maaltijd op tafel zet.
Dit boek heeft meer dan 100 eenvoudige en onweerstaanbaar lekkere recepten MET MAAR 5 INGREDIËNTEN! Met duidelijke omschrijvingen, ingrediënten die vrijwel overal te krijgen zijn, en die niet duur zijn!

Wij eten geen vlees en hebben al tijden een ‘melkvrije maandag’, maar toch blijft het lastig om lekker veganistisch te koken. Dat perspectief heeft VEGAN IN 5 gelijk veranderd. Dit kookboek leert je om groenten op vernieuwende manieren te bereiden, terwijl het ook nog eens makkelijk is en overheerlijk smaakt. Zo had ik er nooit aan gedacht om vegaworstjes fijn te prakken voor het bakken, maar het is een onderdeel van een overheerlijke ‘rijke ragû’ die zelfs onze slechte kleine eters aan het eten kreeg. Sinds we VEGAN IN 5 hebben, is elke avondmaaltijd vegan geworden. Dit omdat je zoveel nieuwe en inspirerende recepten krijgt (die ook nog eens niet duur zijn), dat je er zelf creatief van wordt.

Daarnaast zijn sommige recepten erg realistisch in het nabootsen van vlees of zuivel, wat fijn is voor als je de structuur van vlees mist. Deze is namelijk met de tips uit VEGAN IN 5 heel goed na te bootsen, met een oven en champignons. Onze favoriete recepten zijn dan ook de shiitakeburgers en de taco’s met champignongehakt. Deze hebben we al meerdere keren opnieuw gemaakt, puur omdat het zo overheerlijk smaakt. De pindakaas-jam-ontbijtplakken zijn ook een echte aanrader. Let je op de calorieën en wil je weten wat overal in zit? Dan vind je achterin een volledige voedingswaardelijst. 

Naast dips, ontbijt, brunch en snacks staan er ook veel lichte gerechten en salades in VEGAN IN 5. De overheerlijke hoofdgerechten, bijgerechten en desserts zijn toch wel echt de grote sterren uit dit kookboek. Tot slot krijg je een ruim aanbod aan basisrecepten, zoals amandelmelk, knoflook-tijm-roomkaas, chipotlemayo en nog veel meer.
Je leert diverse manieren om aardappelen, rijst (easy peasy-rijst, chipotle-tomatenrijst) en brood (naanbroodjes, knoflookbrood-spiralen, olijven-rozemarijnfocaccia) toe te voegen aan je maaltijd.
Het hoofdstuk dat ze aan desserts hebben gewijd telt maar liefst 18 recepten met overheerlijke vegan zoetigheid; van chocolade-sinaasappel-brandymousse tot tahin-koffieshake, zoeteaardappelbrownies tot banoffee. Voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden in dit vegan kookboek.

Elk hoofdstuk begint met een opsomming van de recepten en een aantal foto’s, zodat je gelijk een overzicht hebt. Vervolgens staat er boven elk recept aangeduid of het duur is of niet en een korte ingrediëntenlijst. De uitleg is stap-voor-stap en eenvoudig beschreven, met af en toe een nuttige tip erin vermeld. Onderaan elk recept staan afbeeldingen van de vijf ingrediënten. Dit concept waarop de ingrediënten zijn gefotografeerd zie je steeds vaker in kookboeken en geeft het geheel een speels en vernieuwend effect.
Daarnaast is er bij elk gerecht goed nagedacht over de presentatie; van servies tot achtergrond.

Als kers op de taart geven Roxy en Ben je ook nog 5 – hele handige en bruikbare – duurzaamheidstips die bijdragen aan een duurzame toekomst.
Dit dikke kookboek is een echte aanrader voor iedereen die eens wat anders wil, wat duurzamer wil eten, kiest voor melk- en vleesvrije maaltijden of als je gewoon zin hebt om met 5 ingrediënten een overheerlijke maaltijd die bijna volledig bestaat uit groenten binnen te krijgen. Maar ook ervaren veganisten en vegetariërs raken na tientallen jaren wel eens verveeld door de standaard opties die er zijn, dus laat je verrassen door Roxy en Ben!

Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum
ISBN: 978 90 00 36893 8
Pagina’s: 288
Prijs: €20,-

[bol_product_links block_id=”bol_5d70fbdfaf30c_selected-products” products=”9200000108382501″ name=”VEGAN IN 5 – Roxy Pope & Ben Pook” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.