Helaas ben ik gezakt, maar het was het geen verassing. Ik heb ook het gevoel van, na vier keer in één keer gehaald te hebben, mag ik ook een keer zakken. Gelukkig niet net gezakt of dik gezakt. Dus ik had wel wat goed en dat geeft mij ook moed voor het herexamen.

Wat wel heel duidelijk is, dat ik echt ook flashcards nodig heb met het leren. Ik heb daar blijkbaar toch behoefte aan en de termen blijven iets beter hangen. Alleen moet ik ze nu wel even snel allemaal schrijven. En dan een week knallen met die kaartjes. Hopelijk heb ik het dan de volgende keer gehaald.

Ondertussen gaat het wel goed met drie dagen stage lopen, het is nog wel even wennen. Wel ben ik blij dat ik toch besloten heb om mijn sociaal leven echt even op stop te zetten. Gelukkig heb ik geweldige vrienden vol begrip en eentje zei al, als het nodig is dan doe ik wel boodschappen voor jou. Altijd fijn om te horen.

Nu heb ik gewoon echt even een routine zonder afwijkingen en ik merk dat het mij al veel rust geeft. Dat ik niet op een of andere manier om mijn studie om de afspraken heen hoef te bouwen maar dat ik  mij gewoon even op mijn studie kan focussen. Doordat ik herexamen moet doen, loopt het voor mijn laatste examen ook een beetje uit. Toch wil ik nog steeds proberen om begin april mijn laatste examen te doen.

Verder heb ik nu het gevoel dat ik wat betreft de opdrachten op schema lig. Het blijft een rotonderdeel van de stage. Helaas hoort het erbij. Vandaag (afgelopen zaterdag dus) heb ik mijn laatste opdracht van kerntaak 1 naar mijn collega/stagebegeleider gemaild. Die wil ik na mijn examen meteen indienen. Want dan kan ik, als mijn portfolio van kerntaak 1 goed is gekeurd, de ‘Proeve van Bekwaamheid’ aanvragen.

Dan heb ik ‘nog’ maar 8 opdrachten te gaan en 3 ‘Proeve van Bekwaamheid’. Ik ben al met een opdracht bezig voor profieldeel 1. Andere twee opdrachten ga ik uitwerken en voorbereiden, die horen bij kerntaak 2. Het geeft gewoon een goed gevoel. Toch moet ik iets anders niet vergeten, namelijk mijn keuze vak, Expressief Talent. Die moet ik namelijk ook nog uitvoeren op mijn stage. En toch ben ik daar iets relaxter over.

Nu pas, ervaar ik het gevoel dat het mij gaat lukken om voor de zomer mijn stage af te ronden door alle opdrachten gedaan te hebben. Ook na het uitvogelen van de uren samen met mijn collega haal ik ook mijn uren voor de zomer. Dus het gaat allemaal goed komen! Ik ben nog steeds even gemotiveerd als in het begin, al heb ik wel eens van die dagen dat ik denk, waar ben ik in hemelsnaam aan begonnen. Alleen ik heb een doel en ik merk dat ik echt leuk vind wat ik doe op school.

written by

2 reacties op Studie update

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.