Het is alweer een tijdje geleden dat ik over boeken heb gesproken en dat terwijl ik nota bene een boekenwurm ben. Dus het onderwerp voor vandaag is, boeken.

Momenteel heb ik een leesdipje. Dat gebeurt wanneer ik langdurig slecht heb geslapen dan kan ik mij moeilijk lang concentreren. Daarnaast lees ik twee boeken tegelijk en merk dat het absoluut niet werkt voor mij! De reden dat ik twee boeken tegelijk lees, is dat de Engelstalige versie Lord of the Rings niet gemakkelijk is om te lezen en daarnaast zijn alle drie delen in één boek, dus in bed ook nog heel lastig vast te houden. Ik kan soms met gemak een boek van 1200 blz. vasthouden in bed maar die hebben geen zware kaft zoals het bovenstaand genoemde boek en daarom lees ik dat overdag. Maar dat betekent dat ik in bed dus een ander boek lees. En vaak heb ik de neiging om dan ook overdag door te gaan met dat boek.

Door te kunnen focussen op 1 boek kan ik beter inkomen in het verhaal en onthoud ik het beter. Het enige voordeel nu is dat ik namelijk het boek Lord of the Rings al ken, ik heb er namelijk ook Nederlandse versie van. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik de Engelse versie toch iets gemakkelijker vind om te lezen. Doordat ik het verhaal al ken, maakt het iets gemakkelijker om twee boeken naast elkaar te lezen. Wel heb ik nu besloten om Lord of the Rings in het weekend te lezen, want dan heb ik meer leestijd. Door de weeks lees ik vaak even tussen mijn activiteiten door, even dat korte rustmoment pakken.

Ik doe dit jaar mee aan Goodreads Challenge, ze hebben in totaal 52 categorieën en ik ben al aardig op weg. Ik heb al 35 categorieën af kunnen strepen. Vorig jaar deed ik mee aan Hebban lees uidaging. Ik heb daarom besloten om volgend jaar aan geen enkel uitdaging mee te gaan doen, behalve eentje waar geen tijdslimiet aan vast zit, namelijk boeken lezen uit elk land van de wereld. Ik heb sinds kort een blog en daar houd ik het bij over wat ik heb gelezen en dergelijke. Het is geen echt boekenblog, dat heb ik gehad en die is nog steeds online beschikbaar maar niet actief. Ik wil niet meer voor elk boek een recensie schrijven en dat mijn blog alleen maar over boeken gaat. Wel wil ik elke vrijdag iets plaatsen over boeken.

De reden om even aan geen uitdaging mee te doen, is dat ik nog zoveel boeken in mijn kast heb staan dat ik nog niet heb gelezen. Maar helaas niet altijd alles in een categorie past dus blijven ze nog langer in mijn kast staan. En sommige vrienden zijn echter niet behulpzaam en mijn nog te lezen stapel groeit. Maar ja aangezien ik me geen bibliotheek abonnement kan veroorloven, ben ik blij met het feit dat ik nog genoeg in huis heb om te lezen.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.