Zo, ik ben er weer! Het was wel heerlijk om even weg te zijn. Heerlijk genieten van de rust en het uitzicht in Frankrijk.

We waren op tijd gegaan, want Nederland was toen nog geel of oranje. Dus ik was de enige die een pcr test moest doen. Want op dat moment was ik maar één keer gevaccineerd. Mijn ouders waren allang twee keer gevaccineerd. Dus die hoefden die test niet te doen. Maar we hoefden in Frankrijk niet in quarantaine en dergelijke. Daarnaast waren in Frankrijk enkele regels versoepeld.

Frankrijk werd zelf net geel voordat wij weg gingen. Hopelijk bleef het geel als wij weer naar huis gaan. Want dan hoeven wij ons niet te testen voor wij naar huis gaan en in quarantaine. Dus heel ontspannend vakantie was het ook dus niet echt. Want het was toch continue in de gaten houden hoe en wat.

Maar toch was het even heerlijk om er uit te zijn. Vooral voor mijn ouders. Mijn ouders hebben meer thuis gezeten dan ik. Ik had nog mijn stage en toen als oproepkracht. Dus ik kon er nog op uit voor werk en daarnaast af en toe vrienden zien. Mijn ouders zijn ouder en hun sociale kring wordt ook kleiner. Daarnaast om met de trein erop uit te gaan, zagen ze niet zitten. En alles was toch dicht dan blijft er niet veel over. Dus voor hen was het even lekker om in een ander omgeving te zijn. We hebben gewoon niet veel gedaan, lekker veel lezen, kletsen, spelletjes gedaan en dergelijke.

Het weer was wisselvallig en ergens vond ik dat wel lekker. Het was niet zo warm en als het warm werd, bleef dat niet heel lang. We hebben wel regelmatig buiten kunnen ontbijten en lunchen. Dus dat zat prima.

Elk jaar neem ik me voor om een bepaald gevoel van vakantie vast te houden en mee te nemen als ik naar huis ga. Maar ja, je komt thuis en de agenda staat vol met afspraken en plannen. Dan is dat gevoel toch wel weer gauw weg. Eigenlijk is dat gevoel heel gauw weg zodra de wegen drukker worden. Want ook weer elke keer als wij naar een plaats reden om boodschappen te doen, was 5 auto’s en paar fietsers als heel druk beschouwd op die weg. Meestal kom je hooguit maar 1 auto tegen. Dus ja, dat gevoel verdwijnt eigenlijk al een beetje in de verkeersdrukte naar huis.

Het was in ieder geval even fijn en genieten. Moesten niets en het was zelfs voor het eerst dat ik niet hoefde te studeren in de vakantie. Want twee jaar geleden was ik in Frankrijk nog aan het leren voor een examen. Dat hoefde allemaal niet meer. Het was dus echt vakantie! Het was wel meteen mijn laatste vakantie voor de hele lange tijd buiten de schoolvakanties om. Vanaf nu moet ik dus daar rekening mee houden.

Nu lekker genieten van de zomervakantie tot eind augustus. Gezellige afspraken gemaakt met vrienden. Daar kijk ik allemaal naar uit.

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.