Wow, de voetbaldames zijn Europees kampioen geworden. Moet ik mij nu schamen dat ik daar eigenlijk helemaal niets om geef? Ik ben wel trots dat ze hebben gewonnen maar het doet mij verder niets. Ik heb geen enkele wedstrijd van de dames gezien, maar ja, ik kijk ook nooit naar het herenvoetbal. Het is een sport die mij absoluut niet aanspreekt. Ik was ook zo blij dat de heren uitgeschakeld waren.

Ja, ik weet het, nogal schokkend dat iemand dat kan zeggen. Het is een schokkende waarheid dat er ook mensen bestaan die gewoon niets om voetbal geven en gewoon blij zijn dat de heren uitgeschakeld zijn. Het punt is dat mensen zoals ik gedwongen worden om elke dag erover lezen en het elke dag om zich heen horen. Het is dan net of er niets anders bestaat dan voetbal, voetbal en nog meer voetbal. Misschien heb ik een grote aversie tegen voetbal omdat er gewoon belachelijke bedragen voor de spelers worden neergelegd en dat er over niets anders gesproken kan worden. Nou ja… laat ik eerlijk wezen, ik heb er gewoon echt niets mee, geef mij maar hockey of tennis.

Hockey, ja daar kan ik heel erg fanatiek over zijn. Binnenkort is er weer EK van hockey, dames en heren. Ja, er is geen aparte EK voor dames en heren, maar gewoon één EK.  Het begint op 18 augustus en dit jaar is het in Amsterdam. Beide teams eindigen heel vaak in de top 3. Kortom, in die periode zal mijn tv regelmatig aan staan, ik moet het speelschema nog even noteren en dan kan ik mij daar heerlijk op richten. Ik heb nu even snel gekeken en zie dat de wedstrijden van beide Nederlandse teams in de eerste 6 avonden om 8 uur beginnen. En als de beide teams het goed doen, lees je er wel wat over maar geen heisa, winnen ze de EK of WK, dan zijn er geen inhuldigingen. Terwijl de beide teams beter presteren dan de heren voetballers en daarnaast is hockey ook wel wat gevaarlijker dan voetbal. Voor je het weet kun je zo een stick of een hockeybal op je lijf krijgen en ik spreek uit ervaring, dat is geen zacht klapje. En dan toch nog doorspelen als het kan.

Maar dat doet niets af aan de prestaties van de vrouwen, want ze hebben wel iets geklaard wat de mannen al lange tijd niet hebben kunnen klaren en dan ook nog in ons eigen land! Petje af dames!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.