Serieus!!! Kaas- en stroopwafelpiet! Zullen de Chinezen en Japanners zich nu niet gediscrimineerd voelen wegens de gele kleur?

Waar hebben we het over? Ik ga absoluut niet naar de optocht en ik denk dat ik zelfs maar de stad ga ontvluchten.

Dan schiet me opeens te binnen, voelen die Katholieken nou niet gediscrimineerd dat Sinterklaas er zo uitziet, met die mijter en kruis op en dergelijke. En daarnaast ook grote kindervriend is, en dat binnen de katholieke kerk is dat natuurlijk niet betrouwbaar. Ik bedoel maar, het zou ook een pedofiel kunnen zijn. Kortom, waar hebben we het over?

Dan moet ik even aan de Kerstman denken, is dat niet discriminerend voor oude dikke mannen met baard! Dat iedereen denkt dat ze altijd vrolijk en kindvriendelijk zijn? Wat als het juist gewoon vraatzuchtige, drankzuchtige mannen zijn die alleen maar net doen alsof ze vriendelijk zijn zodat ze wat geld kunnen ronselen om hun verslaving door te kunnen zetten. Of dat iedereen denkt dat oude mannen altijd dik zijn. Waar hebben we het dan over?

Dan lees ik dat de keuze is gemaakt in overleg met de bewoners van Gouda… Sorry… Maarre daar weet ik niets van! Want hier had ik geheid tegengestemd! Is daar over gestemd met alle bewoners van Gouda?

Het punt is, het is een Nederlandse Traditie. Hoe zouden de anderen vinden als wij in andere landen tegen iets zullen zijn dat wij discriminerend vinden? Denk je echt dat zij gaan aanpassen? Nee, natuurlijk niet! Ze zullen ons uitlachen en zeggen dat je niet moet zeuren. Weer is Nederland te tolerant. Weer wil Nederland iedereen plezieren. Kom op zeg! Het is een Nederlandse Traditie en ieder die hier komt wonen heeft zich maar aan te passen aan onze tradities en gewoontes. Waar hebben we het over?

Wij zijn al zo coulant dat ieder geloof de eigen traditie binnen dat geloof mag gebruiken. Of wij dat nou begrijpen of niet, het wordt toegestaan. En nu wordt onze traditie afgepakt door de mensen die het niet eens zijn met deze Nederlandse traditie. Sorry, dat is dus geen respect tonen voor onze traditie. Steeds krijgen wij maar te horen je moet tradities van andere culturen en geloven respecteren, maar andersom, ho maar! Dat is met twee maten meten!

En daarnaast heeft Sint Nicolaas kindslaven uit Afrika bevrijd. Ze werden betaalde knechten, dus geen slaven, maar een betaalde baan! Hierdoor is Sinterklaas en Zwarte Piet een symbool tegen racisme!

Waar hebben we het over?

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.