Het is eigenlijk ook nooit goed! Het is veel te warm! Vroeger, nou ja, niet zo heel lang geleden, vonden we 25 graden al heel wat. Maar nu zullen we blij zijn als het 25 graden is!

Vandaag wordt het weer boven 30 graden en dat zijn echt de dagen waar ik haast niets doe! Ik zweet helaas al snel door mijn medicatie en dan met dit weer, nog meer. Ik probeer veel te drinken. Op mijn bank ligt een handdoek en ook op mijn bed en kussen.

Enkele planten in mijn moestuin doen hun best in deze warmte maar helaas heeft een aantal planten toch een behoorlijke klap van deze warmte gekregen. Iemand op Instagram heeft mij een tip gegeven hoe ik me er volgend jaar beter op kan voorbereiden.

In mijn flat is het even zoeken naar het juiste systeem, wanneer doe ik de deuren dicht, wanneer zet ik weer alles open, zodat het op die manier toch nog een beetje te behappen is. En ik probeer mijn ventilator niet te vroeg aan te zetten maar juist wanneer de zon in mijn woonkamer gaat schijnen. En later in de middag zet ik de ramen in mijn slaapkamer open zodat mijn slaapkamer wat koeler kan worden. Dat is wel weer het voordeel dat mijn slaapkamer in de ochtend zon krijgt waardoor ik in de avond een ietsiepietsie koelere slaapkamer heb.

Maar zoals ik mijn column er al mee opende, het is eigenlijk nooit goed! Het is te warm, te koud, te winderig, teveel regen, te veel zon, enz… Van mij mag het nu wel even gaan regenen. Ik weet dat ik het een aantal weken geleden heerlijk vond toen het even ging regenen en ik was op de fiets. Wat een verademing was dat.

Gelukkig gaat de temperatuur wat dalen van de week zodat mijn flat weer lekker kan afkoelen. Dan kan ik ook weer DVD kijken want mijn speler raakte ook bevangen van de warmte. Afgelopen weken heb ik nauwelijks tv gekeken en eerlijk gezegd, ik mis het ook niet echt. Ik las heerlijk boeken en stripboeken of deed spelletjes op mijn tablet. En doordat het niet zo warm is later in de week maakt het ook makkelijker en prettiger om me voor te gaan bereiden op mijn vakantie.

Maar goed, laat ik niet klagen… wat is het toch mooi weer!!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.