Yes, ik heb een stageplek! Ja, ik weet het, alweer een column over mijn studie. Ik vrees dat ik de komende periode wel vaker daarover zal schrijven maar wees niet bang, natuurlijk zullen er ook andere onderwerpen aan bod komen.

Maar goed, vorige week maandag belde ik met een school waar ik heel graag stage wil lopen. Volgende dag, dus, werd ik teruggebeld of ik de dag erna langs kon komen voor een kennismakingsgesprek, om te kijken of er een klik was met degene bij wie ik in de klas stage ga lopen. Die was er, gelukkig.

Auris Taalplein is een school voor horende kinderen met een taalontwikkelingsstoornis. Het kan betekenen dat het kind na een schooljaar weer terug kan naar het regulier onderwijs of nog langer op die school moet blijven. Het kan ook betekenen dat ergens gedurende het schooljaar de klas kan groeien omdat een kind het regulier onderwijs niet kan bijbenen door een taalontwikkelingsstoornis.

Ik ga stage lopen in groep 3, dat zijn kinderen van 6 jaar. Ze gaan dan voor het eerst echt een beetje serieus aan het werk, wat natuurlijk in het begin erg spannend is voor hen. Er zijn 9 leerlingen in de groep, 8 jongens en 1 meisje. Ze hebben nu hun eerste week achter de rug en ze hebben ook samen met juffrouw M. regels opgesteld waar ze zich aan moeten houden. Ik heb begrepen dat de kinderen zelf met die regels zijn gekomen, wat alleen maar goed is. Je kunt beter samen met de kinderen regels opstellen dan ze opleggen. Nu kunnen de kinderen elkaar daar ook op wijzen, dat hebben wij niet afgesproken.

School heeft ook het profiel ‘Vreedzaam School’ en predicaat Excellente ontvangen. ‘Vreedzaam school’ houdt in dat je zorgzaam met elkaar omgaat, samen werken, samen conflicten oplossen en nog meer. Ze werken het hele schooljaar door aan zes thema’s. Dus alle groepen werken gedurende het schooljaar aan hetzelfde thema’s, aangepast aan hun niveau natuurlijk. Eerste blok is het thema ‘wij horen bij elkaar’. Dus komen elke week onderwerpen voorbij om een hechte groep te vormen, dat ze elkaar kunnen vertrouwen. Ik ben er erg benieuwd er naar.

Ik moest vorig week wel plotseling even een aantal dingen regelen, waaronder ook VOG natuurlijk. Maar ook goed kijken naar mijn stageopdrachten en een POP schrijven. Daarnaast weer een nieuwe planning maken en een studieschema. Dan slaan mijn twijfels ook wel weer even toe, kan ik wel twee hele dagen stage lopen, huishouden, vrijwilligerswerk, studeren, stageopdrachten maken enz… Wel heb ik besloten om te stoppen met een van de twee vrijwilligerswerken. Ik wil niet te lang doorgaan waardoor ik weer over mijn grens heen ga. Want studie/stage gaat het komende jaar en het volgende jaar voor. Dat is mijn toekomst. Dus moet ik ook de komende periode heel eerlijk naar mezelf kijken en kijken wat haalbaar is.

Ik heb er zin in, op het moment dat dit geplaatst wordt, loop ik mijn eerst stagedag!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.