Ach, vrouwen.
Zo grof geteld bestaat de helft van de bewoners van deze aardkloot uit vrouwen. Dat zijn er godsamme maar liefst ruim meer dan 3 miljard. Daar sta je als doorsnee man liever niet bij stil. Het is niet anders. Ook mannen moeten daarmee leren leven.
Waarschijnlijk bedoelde Darwin dat ook in 1859 in zijn befaamde boek “On the Origin of Species”.
Hij had gelijk. Het leven is hard: “Struggle for life”.
Dat is volgens menigeen de enige reden dat er ook vrouwen zijn.

Vrouwen. Vaak net zo onaantastbaar en onbegrijpelijk als UFO’s.
Ze zijn er wel maar voor velen niet te begrijpen.
Ik weet dat ik nu ontzettend goed op mijn woorden moet passen. Vrouwen gaan mijn woorden vast op een goudschaaltje wegen. Voor mannen ben ik waarschijnlijk veel te voorzichtig, misschien wel te bescheiden. Ik sympathiseer voor deze ene keer met de mannen.

Ik heb zo van die momenten dat ik nog altijd niet begrijp waarom een vrouw ooit verliefd op mij heeft kunnen worden. Tot op de dag van vandaag snap ik dat niet. Zij was slechts één van die miljarden. Mensen hebben wel eens pech in hun leven. Het noodlot trof haar.
Spijtig dat uitgerekend haar dit moest overkomen.

Na heel wat jaren huwelijk ben ik nog altijd samen met die ene vrouw. Wat ooit begon als wederzijdse verliefdheid moet ik nu misschien wel liefde noemen. Wij hebben samen heel wat meegemaakt, lief en leed. En daarom zijn we nog altijd bij elkaar.
Natuurlijk kijk ik ook wel eens naar andere vrouwen; het krioelt ervan. Soms lijkt het echt een plaag. Het zou volstrekt tegennatuurlijk zijn als ik dat niet zou doen. Ik ben gewoon een man en dus kijk ik ook naar andere vrouwen. Net zoals ik naar andere mannen kijk.
Die mannen begrijp ik maar die vrouwen snap ik nog altijd niet.

Vrouwenlogica om maar een willekeurig voorbeeld te noemen.
Ik ben niet echt de domste maar ik volg het vaak niet.
We gaan een lang weekend naar Frankrijk en mijn vrouw helpt mij – nou ja, geeft mij opdrachten- hoe ik volgens haar de juiste route moet volgen.
Zij is de co-piloot en gaat kaartlezen. Zegt ze.

Gaan we linksaf dan draait zij de routekaart rechtsom; anders wijst die kaart niet meer naar voren; naar boven dus. Rechtsaf en ze draait de kaart weer linksom. Dat is vrouwenlogica. Bij rotondes raken we meestal de weg kwijt. Ik tel tot tien en word nog maar een beetje boos. Daarom is zij nog altijd mijn vrouw, denk ik.
Vrouwenlogica lijkt mij de enige reden waarom ze ooit de TomTom hebben uitgevonden.
N.B. Ons gereserveerde huisje hebben we in dat weekend gemist. Er waren best veel rotondes.

Er zijn mannen die beweren dat vrouwen geen mensen zijn maar wezens.
Voor de duidelijkheid: ik beweer dat niet want mijn vrouw leest ook mijn columns. Ik vermeld het alleen even. Of ik het met zo’n mening eens ben, laat ik voor dit moment graag even in het midden. Ik zeg niks. Maar onwillekeurig denk ik toch weer aan die UFO’s.

Onaantastbaar en onbegrijpelijk.

Die vrouwen.

 


Meer columns van Rob van Spanje? Lees zijn bundel Vis op vrijdag!
[bol_product_links block_id=”bol_56fec0b761913_selected-products” products=”9200000039366285″ name=”Vis op vrijdag” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

written by

2 reacties op Vrouwen

  1. HA die Rob, niet over nadenken waarom nu juist jíj jóuw vrouw bent tegengekomen hoor! Dat heeft waarschijnlijk zo moeten zijn? Liever van elkaar genieten zo lang dat kan. Hoop dat t je weer wat beter gaat!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.