Zonnepakje.nl_een_webwinkel_met_een_boodschap

Nederland heeft er een nieuwe webwinkel bij: Zonnepakje.nl. Zonnepakje is gespecialiseerd in UV werende kleding. Eigenaresse Marti Langenkamp verloor haar eigen vader aan de gevolgen van huidkanker. Het viel haar op dat er in Nederland nog steeds weinig gedaan wordt aan huidkanker preventie, terwijl huidkanker de meest voorkomende soort kanker in Nederland is. Dit komt vooral door de populariteit van zonnebaden en ski- en zonvakanties. Toch is UV kleding bij het grote publiek nog steeds vrij onbekend.

Voorlichting en preventie
“90% van de huidkanker gevallen is te voorkomen, en toch beschermen mensen zich nog niet goed genoeg en zal het aantal huidkanker patiënten alleen maar toenemen. De meeste schade wordt in de kindertijd veroorzaakt, vandaar dat het extra belangrijk is kinderen goed te beschermen,” vertelt Marti die zelf opgroeide op het water, en van kinds af aan veel in de zon was. “We smeerden ons wel in, maar niet genoeg, zo weet ik nu. Zelf trok ik altijd een T-shirtje aan als ik wat teveel zon had gekregen; we hadden geen idee dat een gewoon shirt veel te weinig bescherming biedt. Ik probeer nu verdere schade te voorkomen bij mezelf, en mensen te informeren zodat ze zichzelf en hun gezin ook beter kunnen beschermen.”

Door het overlijden van haar vader besloot Marti dat ze een bijdrage wilde leveren aan de bewustwording van het belang van goede UV-bescherming. Want zijn we ons er eigenlijk wel van bewust dat één keer verbranden als kind al kan leiden tot een verhoging op de kans op huidkanker? Vast niet … Marti: “In veel landen is men al veel verder in de voorlichting en bewustwording dan Nederland. En dan niet alleen in ‘zonlanden’ als Australië en Nieuw Zeeland, maar ook ‘koude’ landen als Noorwegen en Zweden lopen ver op Nederland vooruit.”

Assortiment Zonnepakje.nl
Hoog tijd voor actie dus, en zie daar het begin van Zonnepakje.nl. Deze nieuwe webshop verkoopt UV-werende (bad)kleding en accessoires om verantwoord te genieten van de zon. De kleding is hip, vlot en van hoogstaande kwaliteit. Ook na intensief gebruik blijft de kleding mooi. Alle kleding die Zonnepakje.nl verkoopt is UPF 50+, wat 97,5% van de UV A en UV B straling blokkeert, en is vrij van schadelijke materialen. De kleding is ademend, zit luchtig en droogt snel. Zonnepakje.nl voert bekende merken als Snapper Rock, 4BB2, Zunblock en Stingray. Snapper Rock komt uit Nieuw Zeeland en komt voort uit de professionele zeilwereld. Het Franse 4BB2 is vooral bij de wat oudere kinderen populair vanwege de ‘coole’ prints. Zunblock is een Zweeds kwaliteitsmerk en Stingray is al jaren marktleider in Australië. Zonnepakje.nl heeft een uitgebreide collectie UV-werende kleding en accessoires voor babies, kinderen én volwassenen.

De shop gaat verder dan alleen het verkopen van UV-werende kleding; er wordt voorlichting gegeven én een boodschap over gebracht. Zonnepakje hanteert het motto ‘moderne webshop, ouderwetse service’. Persoonlijk, vriendelijk en altijd meedenken: dat doet Zonnepakje.nl. En het gaat levens redden. Zonnepakje.nl maakt genieten van de zon nog fijner en vooral ook onbezorgder en veiliger!

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.