1000en1smaken

Enige tijd terug werden wij benaderd door 100en1smaken.nl, of we wellicht zin hadden om enkele producten uit hun assortiment te testen. Wij van Banger Sisters zijn echte lekkerbekken, dus uiteraard zeiden we volmondig ja.

1000en1smaken belooft ons wat toe te sturen. Na een blik op hun website www.1000en1smaken.nl loopt het water ons al in de mond, want wat ziet dat er lekker uit. Koekjes, chocolade, honig maar ook hartige producten zoals risotto, pasta, sugo’s en diverse olijfolies geven een mooie indruk van het assortiment want v rijwel alles op het gebied van delicatessen komt langs, van hartig tot zoet. Dat belooft wat.

Smakelijk, maar dan nu de praktijk. Op onze redactie wordt een doosje vol met heerlijke delicatessenproducten gebracht. Hierin een aantal producten waar we zo direct van kunnen genieten zoals chocolade en popcorn, maar ook enkele producten waarvoor we aan de slag moeten in de keuken. We zetten ze allemaal even netjes voor je op een rijtje.

DSC_0609
Blooms Roasted Peanut Popcorn

De popcorn van Blooms is met de hand gepoft en daardoor wat groter dan de kant-en-klaar zakken uit de supermarkt. Wat ook anders is de smaak, lekker knapperig en vers. Dat eerste komt omdat wanneer de popcorn nog warm is, deze door hele kleine stukjes geroosterde pinda wordt gerold. Je kunt je voorstellen dat dit de popcorn een extra bite geeft. Ook dat de popcorn met de hand wordt gebakken en geen kunstmatige toevoegingen heeft proef je duidelijk. Popcorn is natuurlijk sowieso al lekker en gezond, maar deze variant van Blooms is wel erg lekker.
Een zakje handgepofte popcorn, omhuld met stukjes pinda, kost € 1,59

DSC_0615
Cioccolato Bianco, Italiaanse Witte Chocolade

Roep chocolade en wij staan vooraan, en helemaal bij deze Cioccolato Bianco, een heerlijke reep witte chocolade met vanille. Dit is chocolade zoals wij die graag proeven, romig en lekker smeltend op je tong genieten van een volle, maar zachte vanillesmaak.

Voor een reep van 100 gram Cioccolato Bianco witte chocolade betaal je € 3,49

DSC_0611
Truffel mayonaise

Deze heerlijke romige truffelmayonaise is op verschillende manieren te gebruiken. Wat dacht je van een lekkere salade of als topping op je broodje of gerecht? Wij probeerden deze truffelmayonaise op de puurste manier; geween lekker dippen met breadsticks. Op die manier proef je de smaak natuurlijk het allerbeste. En ook daar zijn we enthousiast over. Romige mayonaise met een milde, subtiele truffelsmaak.

Deze heerlijke, romige truffel mayonaise is te bestellen voor € 5,99

DSC_0613
Mini mosterd met groene peper
Ook lekker is deze mosterd met groene peper. De groene peper geeft de mosterd nét iets meer pit. Wij smeerden een likje op ons doorgaans gewone broodje kaas en dit bleek een bijzondere toevoeging. Het geeft dat saaie broodje nét iets extra’s. Natuurlijk kun je de mosterd ook gewoon serveren bij een blokje kaas of wat dacht je van een lekker stukje vlees of vis?

Handig klein probeerpotje van 25 gram voor slechts € 0,99

DSC_0608
Mix voor pasta: Knoflook

En toen moesten we écht aan de slag. Deze mix is om te zien al heel erg smakelijk en een feest van kleuren. De mix moet worden aangelengd met kookwater van de pasta en olijfolie. Daarna door de pasta roeren en we hebben een verbazend lekker pastagerecht. Dat is weer eens wat anders dan altijd pasta bolognese of carbonara.

Voor deze lekkere mix voor pasta van gedroogde knoflook, Italiaanse kruiden en pittige pepertjes betaal je € 3,95

DSC_0614
Olijfolie Basilicum Biologisch

Deze zachte, extra vergine olijfolie is verrijkt met basilicum, wat de olijfolie een lekker smaakje geeft. Wij gebruikten de olijfolie in een Italiaanse salade met tomaat en mozzarella, wat een lekkere combi met de basilicum smaak van de olijfolie bleek. Uiteraard zijn er natuurlijk nog tal van andere toepassingen mogelijk. De olijfolie is lekker, gezond en bovendien biologisch geproduceerd.
De biologische Italiaanse olijfolie met basilicum kost € 6,70

DSC_0612
Olijfolie zongedroogde tomaatjes

Een andere olijfolie, deze keer met zongedroogde tomaatjes. Deze maken de olijfolie wat zachter van smaak en iets of wat zoetig. Toegevoegd aan een salade krijg je een heerlijke mediterrane smaak, maar je kunt er nog veel meer mee natuurlijk. Je stukje vlees of vis krijgt net wat meer smaak als je deze bakt in de olijfolie met zongedroogde tomaatjes.

De olijfolie met zongedroogde tomaatjes is te koop voor € 4,93

DSC_0610
Carnaroli rijst

Het laatste product en de grootste uitdaging; Carnaroli rijst “Riso Superfino” Uitdaging omdat risotto hier nogal eens mislukt. Gevolg; een grote pan papperige brei. Bijzonder aan de Carnaroli rijst is dat deze een van de beste soorten is om risotto te maken. Door de structuur van de rijstkorrel wordt het vocht goed opgenomen en blijft de typische bite bewaard. Eerlijk gezegd hebben wij er een talent voor om de kooktijd te vergeten, zo ook nu. Maar dat bleek deze keer geen probleem. Hoewel we een plakkerig brij hadden verwacht waren de rijstkorrels inderdaad nog stevig. Ideaal, je moet het wel heel bont maken wil je deze risotto niet tot een succes maken. Ook heerlijk met een scheutje van een van de twee olijfolies van hierboven. Zo heb je in een handomdraai een heerlijke rijstsalade.
Voor een zak Carnaroli rijst “Riso Superfino” betaal je € 4,99

Dat ze bij 100en1smaken lekkere dingen in hun assortiment hebben is ons wel duidelijk. We weten niet waar we meer van genoten hebben, de zoete, romige chocolade en popcorn of de hartige producten; het is allemaal even lekker. Voordeel is natuurlijk dat je thuis vanuit je luie stoel handig alle lekkere dingetjes kunt uitzoeken en thuis kunt laten bezorgen. Of wat dacht je van een smakelijk en origineel cadeau?

Kijk voor meer informatie en alle lekkere delicatesseproducten op www.1000en1smaken.nl

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.