Trust breidt haar portfolio uit met de gloednieuwe gamecontrollers Muta en Muta Wireless. Naast de interessante functies waar elke gamer veel plezier van heeft, zijn ze ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd voor groener gamen. Dat klinkt elke gamer natuurlijk als muziek in de oren, maar dat wilde we bij Banger Sisters graag zelf eens uitproberen. We kregen van Trust een Muta Wireless controller toegestuurd om deze eens uitgebreid te gaan testen. Let the games begin!

We beginnen deze Testing for Banger Sisters eerst met een stukje informatie over de Muta Wireless controller, want heeft Trust zelf over te vertellen?

2023 wordt een spannend jaar voor de game-industrie. De Muta-controllers zijn de eerste van vele nieuwe game-accessoires die Trust uitbrengt dit jaar. Deze nieuwe generatie gamepads vervangen de huidige Yula- en Muta-controllers van Trust. Ze bieden niet alleen een strak, opgefrist ontwerp, maar zijn ook duurzaam. De Muta’s zijn gemaakt van 75% gerecycled plastic en sluiten goed aan bij Trusts focus op duurzaamheid. Ze bieden gamers de mogelijkheid tot een meer milieuvriendelijke setup.

De Muta Wireless is een juweeltje in het aanbod van Trust Gaming. Gebruikers gaan op veel manieren van hun gamecontroller genieten: door middel van de drie opties om te verbinden (via een 2,4 GHz USB-ontvanger, Bluetooth® of USB-kabel) en de compatibiliteit met PC, laptop, Android, iOS, Nintendo Switch en meer. De draadloze functie geeft de gamer bewegingsvrijheid. De oplaadbare, ingebouwde batterij zorgt ervoor dat je de game nooit hoeft te stoppen, zelfs niet tijdens het opladen. Bovendien heeft de Muta een Nintendo Switch-bewegingssensor waardoor gebruikers games met motion-control als nooit tevoren kunnen ervaren.

Zowel de draadloze als de bedrade versie hebben een aantal extra functies:

• Drukgevoelige triggers voor precieze en nauwkeurige besturing in games
• Verwisselbare D-pad covers zodat gebruikers hun gamepad kunnen personaliseren
• Realistische aanpasbare vibration feedback voor een meeslepende game-ervaring
• Een extra lange kabel van 3 meter voor opladen (draadloos) en
plug & play-mogelijkheden (bedraad)
• 15 reactieve knoppen, 2 analoge joysticks en een 8-way D-pad

 

Volgens Trust is de Muta Wireless controller een juweeltje in het aanbod van Trust Gaming, hoogste tijd om dat eens uit te gaan proberen. De Muta Wireless controller ligt om te beginnen wel heel lekker in de hand. Wanneer we beginnen met gamen is meteen duidelijk dat de triggers drukgevoelig zijn waardoor de besturing in het spel verbazend goed gaat. Wat erg prettig is, is dat de vibration aan te passen in. Onder de gamers hier ligt daar namelijk nogal een verschil in; zo vonden de wat jongere gamers de vibratie van de controller er echt bij horen terwijl ik als old-scool gamer daardoor juist werd afgeleid. De vibration instelling is in dat opzicht dus erg handig. Wat hier ook erg werd gewaardeerd is dat de controller met behulp van de covers kan worden aangepast naar eigen smaak. Wanneer je meer spelers en dus meer controllers hebt kan je op die manier voor elke speler een eigen controller maken. Wij mochten de draadloze versie proberen en die deed het op zich best prima, hoewel hij nogal eens wil disconnecten. Dat is niet altijd even leuk als je midden in een spel zit. Echter, als je zoals ik probeert te winnen van je kids en je dreigt te verliezen is zo’n disconnect zo slecht nog niet natuurlijk. Maar even zonder gein, wanneer de controller moet worden opgeladen kan dat via de kabel terwijl je gewoon verder gamen. De kabel is met zijn 3 meter behoorlijk lang dus hier werd het niet per se als storend ervaren. Gebruik via de Nintendo Switch en PC verliep hier meer dan naar wens. Het enige minputje vonden de gamers hier dat de Muta Wireless controller niet compatibel is met de Playstation 5. Maar ach, misschien zijn de gamers hier een beetje té verwend. Hoe dan ook, al met al is de Muta Wireless controller een ontzettend fijne controller waarmee je uren gameplezier hebt. Dat de Muta Wireless controller is gemaakt van 75% gerecycled plastic is natuurlijk mooi. Zo kan je op een milieuvriendelijke gamen. De conclusie van de Testing for Banger Sisters is dat Muta Wireless controller een echte must-have is voor de fanatieke gamer.


De Muta en Muta Wireless zijn nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van respectievelijk €29,99 en €39,99.

Ook je eigen Muta Wireless controller van Trust hebben? Bestel ‘m snel via deze link:

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.