Cartoon Network geeft groen licht na succes van alom geprezen korte films


Cartoon Network EMEA kondigt vandaag aan dat een volwaardige animatiereeks van het bekroonde ‘The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe’ in productie is.

Van de comedy, bestaande uit 10 korte animatieclips van 3 minuten, wordt een reeks van 20 afleveringen van 11 minuten gemaakt. ‘Ivandoe’ is gecreëerd door de Deense animatoren Christian Bøving-Andersen en Eva Lee Wallberg, bekend van hun werk voor de wereldwijde hit ‘Gumball’. De reeks wordt meegeschreven en ontwikkeld door executive producer Daniel Lennard, die meewerkte aan Apple & Onion en Gumball. 

De reeks vertelt het verhaal van Ivandoe, een goedgelovige jonge prins die een epische tocht naar Eagle Mountain onderneemt, op zoek naar de legendarische Gouden Veer. Vergezeld door zijn schildknaap en beste vriend Bert reizen ze door de Five Kingdoms. Ze ontmoeten daarbij tal van koninklijke rivalen, magische wezens en een heleboel weirdo’s!

De serie is de recentste Europese originele animatiereeks in opdracht van Cartoon Network. De zender zet hiermee de toewijding voort om te investeren in talent en content in de regio.  ‘Ivandoe’ wordt geproduceerd in samenwerking met Sun Creature Studio uit Kopenhagen, die ook de succesvolle korte films ontwikkelde.

“De creatie van The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe’ is tot dusver een geweldige reis geweest, ook om te zien hoe goed mensen reageren op de show. We zijn heel erg blij dat we verder mogen werken aan Ivandoe’s avonturen in een langer format, met nog meer gekke personages en avonturen. We zijn ons geweldige team en Cartoon Network erg dankbaar voor het mogelijk maken hiervan!” aldus co-creators Christian Bøving-Andersen en Eva Lee Wallberg.

 

Executive Producer Daniel Lennard voegt toe: “Het is heel erg leuk om aan deze onvoorstelbaar gekke show te werken. Net als bij Gumball hebben we een wereld gecreëerd waar kinderen van alle leeftijden van kunnen genieten. Het is op de een of andere manier heel logisch, en tegelijkertijd ook helemaal niet.”


‘The Heroic Quest of the Valiant Prince Ivandoe’, in 2017 gelanceerd als onderdeel van een unieke interactieve web game, is door critici en fans alom geprezen. De serie won vier prijzen op de 2018 Emile European Animation Awards en werd genomineerd voor tal van andere prijzen en festivals, inclusief het BAFTA en het Annecy Animation Festival. De interactieve web game, die spelers aanmoedigt om nieuwe afleveringen vrij te spelen door met Ivandoe en Bert op avontuur te gaan, heeft een aantoonbare fan engagement behaald met gemiddeld 37 minuten speelduur in Europa.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.