Bugs Bunny, ‘s werelds meest beroemde konijn bestaat 80 jaar! Zijn lange oren, sprekende ogen en stralende glimlach met lange tanden zijn iconisch, maar vooral zijn bravoure en charismatische karakter maken hem geliefd bij miljoenen fans van over de hele wereld. In 1940 maakte hij zijn debuut op het scherm, waarna jong en oud hem in de harten sloot. Bugs schittert niet alleen in tekenfilms, maar ook in pretparken, videogames en op diverse producten; van speelgoed en huishoudelijke artikelen tot sieraden en mode. Zo siert hij de kledinglijn TOMMY JEANS Looney Tunes®, die wereldwijd online en in geselecteerde winkels verkrijgbaar is, en heeft Swarovski onder andere een kristallen Bugs Bunny figuur uitgebracht, met 209 glinsterende facetten. Na 80 jaar bewijst Bugs nog steeds tijdloos en actueel te zijn en is hij uitgegroeid tot een waar popcultuur icoon. Comedian en cartoon-kenner Arie Koomen is groot fan van het konijn en noemt hem tijdloos grappig.

 


Bugs Bunny maakte zijn officiële debuut op 27 juli 1940 in de tekenfilm ‘A Wild Hare’ en werd al snel het internationaal erkende symbool van Warner Bros. In een tijd waarin tekenfilmhelden vooral schattig en onschuldig waren, herdefinieerde Bugs Bunny humor met zijn charismatische voorkomen, waarbij hij het in plaats van zijn looks vooral van zijn hersenen moet hebben. Het konijn uit Brooklyn is de ster van de Looney Tunes franchise en weet nog altijd bij jong en oud een lach op hun gezicht te toveren.

“Bugs Bunny is tijdloos grappig. Vroeger al en nu nog steeds, niet te geloven dat hij al 80 jaar is. Hij is een van mijn helden, samen met de Looney Tunes” aldus Arie Koomen.

Bugs Bunny is ook al jaren een mode-icoon. Met zijn beruchte vrouwelijke alter ego en vele vermommingen, toont hij vele kanten van zichzelf.
Ter ere van 80 jaar Bugs Bunny is een Snapchat-filter en een GIF beschikbaar gesteld, beiden zijn hier te downloaden: https://we.tl/t-uhEv1zkSXD 


Wat jij nog niet over Bugs Bunny wist…

  • Bugs Bunny werd eerst Happy Rabbit genoemd, maar werd uiteindelijk vernoemd naar de originele schrijver Ben “Bugs’ Hardaway
  • In 1985 verdiende Bugs Bunny als enige Warner Bros. animatiefiguur een ster op de Walk of Fame in Hollywood
  • Bugs Bunny is drie keer genomineerd voor een Oscar en won er één in 1958 voor “Knighty Knight, Bugs”
  • De persoonlijkheid van Bugs is geïnspireerd op bekende sterren zoals Charlie Chaplin, Groucho Marx en Clark Gable. 

    That’s all Folks!

 

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.