De serie “The Amazing World of Gumball” draait om Gumball, zijn familie en vrienden. Allemaal unieke karakters. Gumball is een kat, zijn moeder is een kat, zijn beste vriend een goudvis en zijn zusje en vader zijn konijnen.  Een voor een hartverwarmende en grappige persoonlijkheden. We gaan je dierenkennis testen met de leukste weetjes over je favoriete huisdieren uit Gumball:

Katten:
Katten, zoals Gumball slapen voor 70% van hun leven, dat is ongeveer 13 tot 16 uur per dag! Wist je dat katten geen zoete smaken proeven, zoals wij dat kunnen. Tijdens het eten houden zij hun snorharen naar achteren, anders worden ze vies. Aan de oren van een kat kun je zien hoe hij zich voelt. Wanneer ze alert zijn, staan de oren omhoog. Wanneer ze geërgerd zijn, zijn de oren naar achteren gedraaid. En wanneer ze bang zijn, liggen de oren in zijn nek. Wat ook interessant is, is dat hun tong ruw is omdat  er allemaal mini haakjes op zitten, wat helpt bij het schoon houden van de vacht en om hun prooi vast te houden. Ook hebben de neuzen van katten unieke ribbels, deze zijn net zo uniek als bij ons de vingerafdruk.

Konijnen:
Anais is de konijn van de groep. Wist je dat konijnen achter zich kunnen kijken? De ogen aan de zijkant van hun hoofd kunnen apart van elkaar bewegen waardoor ze een gezichtsveld van bijna 360° hebben! Ze slapen zelfs met hun ogen open!
Wist je ook dat konijnen vaak hun eigen keutels opeten. Dat klinkt heel vies, maar daar haalt het konijn belangrijke voedingsstoffen uit. Hun tanden kunnen wel 15 centimeter per jaar groeien! Wist je konijnen  hitte alleen via hun oren kwijtraken? Ze kunnen niet zweten, daarom moeten ze altijd op een koele plek staan.

Goudvissen:
Wat weet je al van goudvissen, zoals Darwin? Wist je dat dat mensen goudvissen nooit met hun handen moeten vastpakken, dat beschadig je de schubben van de vis. Vissen stoppen nooit met eten, ze krijgen geen seintje van de hersenen dat ze vol zitten. Als er eten is, dan eten ze het op. Er moet dus goed voor gezorgd worden dat ze niet te veel eten krijgen. De oudste goudvis ooit is 49 jaar geworden. Goudvissen die in voldoende ruimte, goede kwaliteit water en de juiste verzorging krijgen worden rond de 20 jaar. Dus 49 jaar is heel oud! Ook leuk om te weten, goudvissen leken vroeger echt van goud!

Wist jij veel van deze feitjes al? Wil je nog meer zien van deze leuke dieren? Bekijk de marathon van Gumball afleveringen elke ochtend om 7:55 uur vanaf 6 juli op Cartoon Network.

written by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.